Lionel Messi sa po trojmesačnej prestávke vrátil na trávniky vo veľmi dobrej forme. Argentínčan vo včerajšom zápase na pôde RCD Mallorca zaznamenal jeden gól a dve asistencie.

Kapitán FC Barcelona si počas dlhej prestávky dokázal udržať skvelú formu. Argentínčan v prvom zápase po obnovení súťaže dokázal, že je lídrom Barcelony, ktorá bojuje o ďalší ligový titul Španielska. Jedinou zmenou v porovnaní s obdobím pred pandémiou, je nový vzhľad Messiho, ktorý si nechal narásť vlasy a oholil bradu.

Je možné, že tento brejk Messimu pomohol načerpať nové sily a chuť do rozhodujúcej fázy sezóny. Počas včerajšieho zápasu na Visit Mallorca Stadium sme u neho videli odhodlanie a ambíciu. Argentínčan nakoniec strelil Mallorce gól a na ďalšie dva prihral.

Kapitán Argentíny mal prsty v premiérovom presnom zásahu Martína Braithwaitea v drese Blaugranas, ktorému hlavičkou predĺžil loptu, vďaka čomu sa Dán ocitol v čistej šanci a tú aj využil. Messi následne poslal skvelú loptu do behu na Jordiho Albu, ktorý ponúknutú šancu taktiež využil. Vďaka týmto dvom asistenciám má Messi na konte v tejto sezóne už 14 gólových prihrávok, najviac v celej lige (priemer 0,61 asistencie na zápas). Luis Suarez a Portu prihrali na 8 gólov.

Messimu sa včera podarilo streliť aj gól. Išlo o jeho 20. presný zásah v tejto sezóne, vďaka čomu je najlepším strelcom La Ligy. O 6 gólov menej má v štatistike Karim Benzema, druhý najlepší strelec tohto ročníka La Ligy. Francúz však môže svoje štatistiky vylepšiť v dnešnom zápase s Eibarom. Pokiaľ ide o Barcelonu, druhým najlepším strelcom mužstva je Luis Suarez (11 gólov) a potom Antoine Griezmann (8 gólov).

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
2020-06-14 13:54:09
Otázka : ti diváci a hluk, povzbudzovanie atď, mne sa to páčilo, nebolo to vďaka tomu také mŕtve ako v Nemecku a v podstate bolo ťažko aj zbadať rozdiel oproti normálnemu zápasu, ale ti hráči to nevideli a nepočuli? Bolo to len v TV? Na štadióne nie?
2020-06-14 15:00:50
Jako když jsem včera viděl Laurata, tak mám pocit že on má ještě dost času na přestup. Byl uplně tragický snad ve všem na hřišti, očividně se na něm projevila Covid pauza, ale tohle bylo fakt strašný.. Uplně bych se na jeho nahánění ještě vyprdnul a dal mu ještě rok ať formu potvrdí. Navíc 100 mega no nevím. To už bych se radši porozhlédnul po levém křídle.