Araujo včera odohral prvý kompletný zápas v drese Blaugranas. Uruguajčan hral isto a zaznamenal množstvo presných prihrávok. Barcelona si v zápase s Malorkou udržala čisté konto, k tomu dopomohol aj dobrý výkon zo strany mladého stopéra.

Ronald Araujo odohral svoj prvý celý zápas za Barcelonu. Bolo to druhé vystúpenie pre Uruguajčana po zápase so Sevillou, počas ktorého bol vylúčený už po 14. minútach pobytu na trávniku.

Prítomnosť Arauja v základnej zostave v zápase Malorkou bolo najväčším prekvapením večera. Stalo sa tak preto, lebo Samuel Umtiti stále nie je pripravený hrať. Do tréningov po zranení sa vrátil len nedávno. Z tohto dôvodu sa tréner Barcelony rozhodol dať príležitosť mladému stopérovi. Ten dokázal, že sa na neho môžeme spoľahnúť. Z minúty na minútu sa stával sebavedomejším a miestami sa zapájal aj do ofenzívnych akcií mužstva. Mundo Deportivo zdôrazňuje, že na tomto prístupe nie je nič čudné, pretože Uruguajčan v rezerve Barcelony v tejto sezóne strelil už 3 góly a na ďalšie 3 prihral.

Araujo si však dobre plnil aj svoje záväzky v obrannej hre. Dobre spolupracoval s Jordim Albom na jeho ľavej strane a s Gerardom Piqué na pravej. Mundo Deportivo dodáva, že ak sa pozrieme do štatistík, Uruguajčan zaznamenal 98 presných prihrávok zo 104. pokusov (úspešnosť 94%). Viac dotykov s loptou mal už len Piqué. Araujo získal 3 lopty, v štyroch prípadoch ju odkopol a vyhral 10 hlavičkových súbojov.

Uruguajčan bol sebavedomý s loptou na nohe a v momentoch pod tlakom neváhal prihrať aj Ter Stegenovi (dovedna to urobil až 38-krát). Sám sa často ukazoval svojim spoluhráčom na prihrávku, ktorí mu poslali 93 lôpt.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2020-06-14 16:51:46
Musím říct, že jsem se včera moc nevšiml. ALe bylo by dobře, kdyby nám vyrostl někdo kvalitní z mladých, kvalitní, rychlý a vyšší (kvůli hlavičkám) stopery potřebujeme.
Reekwon Admin
2020-06-14 16:53:25
Pokud má klub finanční problémy, jak se píše, tak by k těm zkouškám mělo být puštěno ještě několik hráčů z rezervy. Klub by mohl v létě ušetřit spoustu peněz, kdyby našel z rezervy hráče, který by se mu v áčku chytil ať už by to byl jen Araujo. Zkoušku by ani nemusel dělat Iñaki Peña, mohli by jsme prodat nespokojeného Neta, vydělat pár drobných a z rezervy povýšit právě Peñu. Pokud chtějí prodat Semeda, mohl by dostat šanci něco ukázat i Dani Morer, ten by měl ještě větší motivaci, neboť vyřadit Roberta by nemuselo být nic nemožného. Právě teď je ta největší příležitost sáhnout do akademie a zkusit najít skvělého hráče, aby jsme nemuseli utrácet sta miliony, které navíc nemáme.