Alejandro 'Turco' Apud, tréner Racingu Montevideo z uruguajskej Segunda Division, kedysi umožnil Ronaldovi Araujovi debutovať v tíme Boston River v Primera Division. Tréner v programe Tot Gira porozprával o hre obrancu pri príležitosti jeho debutu v základnej zostave Quiqueho Setiéna.

Dobrý výkon Arauja

"Araujo odohral veľmi dobrý zápas, ukázal pokoj veľkého hráča. To isté bolo aj v jeho prvom zápase. Má osobnosť, odvahu a technické zručnosti. Bol som na neho hrdý ako Uruguajčan a ako tréner."

Mal predpoklady

"Od samého začiatku sme vedeli, že Ronald bol iným hráčom od ostatných vzhľadom na jeho hru, skromnosť a chuť sa učiť. Vedeli sme, že skôr či neskôr bude úspešný. Vedeli sme, že v Barcelone to nebude mať jednoduché, ale rýchlo zapadol do mužstva."

Vylúčenie

"Červená karta v zápase so Sevillou sa mi zdala nespravodlivá, spoluhráči ho podporili, čo mu veľmi pomohlo. Vedeli sme, že sa nenechá znechutiť. O tom sme vôbec nepochybovali. Som tiež presvedčený, že Araujo dostane čoskoro pozvánku do seniorského tímu reprezentácie."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2020-06-15 12:26:12
Bars by v takychto vykonoch pokracoval aj v tazsich zapasoch. Skoda Todiba, mali by sme dvoch dobrych mladych stoperov a Umtitiho by som asi aj ponukol na predaj....