Rozhodca De Cerro Granda zapísal do protokolu o stretnutí Barcelony s Malorkou, že hostia vyšli na trávnik priveľmi neskoro, kvôli čomu sa zápas začal so štvorminútovým oneskorením. Nejde pritom o ojedinelú situáciu - Barcelone sa to pod vedením Quiqueho Setiéna nestalo prvýkrát. V posledných piatich kolách Barcelona meškala na zápas v troch prípadoch a trénerovi Blaugranas hrozí suspendácia až na 3 zápasy.

Rozhodca do zápasového protokolu uviedol, že Barcelona meškala na zápas aj napriek mnohým upozorneniam zo strany rozhodcov. V teoretickej rovine by o nič nešlo, ale ak berieme do úvahy, že Kataláncom sa to stáva nejako často, trest je pravdepodobný. Katalánci mali problémy s dochvíľnosťou aj 22. februára pred zápasom s Eibarom a 15. februára pred zápasom s Getafe. V súvislosti s tým klub môže dostať pokutu vo výške 3000€ a tréner môže byť suspendovaný na 3 stretnutia.

Súťažný výbor sa však nateraz neponáhľa s rozhodnutím o uložení trestu. Barcelonu varoval a pripomenul jej, že je povinná dodržiavať stanovené termíny v oboch polčasoch zápasu. Zdôraznil, že začínať zápasy v stanovený čas je nesmierne dôležité. Ak sa Katalánci týmito pravidlami nebudú riadiť, prídu tresty v súlade s článkom 126 Disciplinárneho kódexu RFEF. To je spomínaná pokuta vo výške 3000€ a suspendácia hlavného trénera na 3 zápasy.

zdroj: Iusport, RFEF
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
Marian Premium
2020-06-15 23:58:05
Čas sú peniaze. Heslo našej doby.
2020-06-16 00:34:57
Pozeral som to na streame keď akurát rozhodca sa pravdepodobne pýtal Busquetsa že kde sú ostatný a pri tom ukazoval na hodinky a Busquets len kývol hlavou že neviem :D