Lobo Carrasco, expert katalánskeho denníka Mundo Deportivo, analyzoval dnešný zápas Barcelony s Leganés, ktorý je na programe večer od 22:00. Carrasco poukázal na 3 najdôležitejšie taktické aspekty večerného stretnutia.

1. Bude Barcelona netrpezlivá?

Javier Aguirre je z pohľadu zostavovania taktiky neobyčajne chytrý. Na malom priestore rozostaví hráčov do formácie 5-4-1, aby chránil Cuellara a nenechal súperovi voľný priestor. Týmto spôsobom sa bude snažiť o to, aby Barcelona začala byť netrpezlivá, držal bezgólovú remízu čo najdlhšie a následne sa snažil hrať na protiútoky alebo využil štandardné situácie.

Roque Mesa, Amadou a Erasu sa musia pokúsiť zastaviť výmenu lôpt medzi Busquetsom alebo Rakitićom, Arthurom a Vidalom, aby zdržali hru v strede poľa. Uvidíme, či nastúpi aj De Jong... Problémom však môže byť to, že záložníci Leganés sa dostanú priďaleko od obrannej línie, o čom vie Messi. Aguirre bude svojich hráčov varovať, ale...


TIP: 5 vecí, ktoré môže priniesť dnešný zápas s Leganés


Hostia musia držať spolu v presingu aj v obrane. Rýchli hráči môže napraviť zlé akcie, ale taktická inteligencia spočíva v interpretácii, kam by ste mali nabehnúť, aby som pomohli mužstvu alebo vyriešili nejaký problém. Napríklad Piqué takmer nikdy neprehrá osobný súboj vo vzduchu. Skúste porozmýšľať, prečo...

2. Veľké ihrisko, krátkodobé úsilie

V Leganés je ťažšie uniknúť Rosalesovi, než Silvovi. Obaja majú charakter, ale ľavý obranca nemá tak presné prihrávky ako Venezuelčan. Uvidíme, akým spôsobom budú do ich priestoru nabiehať Junior a Roberto alebo Semedo. Setién sa pokúsi zopakovať zápas s Malorkou a ešte zlepšiť kontrolu hry. Dôležitý bude aj vysoký presing a krátkodobé, intenzívne úsilie po strate lopty, aby ju bolo možné získať čo najskôr. Aguirre použije rotáciu, ale jeho plán obrany a hry na brejky zostane rovnaký, pretože jeho hráči lepšie bránia ako útočia. Mužstvo veľa behá a bojuje, ale stráca kvalitu v pokutovom území súpera a to predovšetkým od momentu odchodu Braithwaitea a En-Nesyriho.

3. Existujú len dôležité zápasy

Barcelona bude chcieť mať loptu a držať sa na polovici súpera, aby ukázala svoju taktickú všestrannosť a vypojila Guida Carrilla z hry. Proti takej obrane ako v prípade Leganés môžu byť dôležité dlhé prihrávky cez ihrisko (od Piquého, Lengleta či Messiho) s cieľom získať výhodu. Pri štandardných situáciách bude nebezpečný Oscar, pokiaľ sa Aguirre rozhodne poslať ho do zápasu. Pre mužstvo z Madridu ide o ďalšie 'finále' v boji o záchranu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-06-16 17:33:16
MU ponuka Barcelone 150 mega za Ansu Fatiho,dokonca sú ochotní vyplatiť jeho výkupnú klauzulu 170 mega.
tunno Premium
2020-06-16 18:39:33
Prekvapuje ma ze verite takejto zjavnej debiline.