Toni Amor, asistent trénera Leganés, odpovedal na otázky novinárov po zápase s Barcelonou namiesto Javiera Aguirreho, ktorého hlavný arbiter vylúčil niekoľko minút pred koncom stretnutia. Amor nesúhlasil s rozhodnutím odpískať pokutový kop Barcelone a lamentoval nad nevyužitými šancami svojho mužstva.

Čo sa stalo, že Aguirre bol vylúčený?

"Všetko sa udialo veľmi rýchlo. Neviem, čo videl rozhodca. Hovoril som so zvyškom štábu, keď som si všimol, že ho vylúčili. Po zápase sme spolu veľa nehovorili, Javier sa rozprával s chlapcami a nemali sme veľa času."

Čo Aguirre povedal hráčom?

"Že sme veľmi hrdí na mužstvo. Sme presvedčení, že sa z toho dostaneme. Dnes sme videli kompaktný a angažovaný tím. Hovorili sme o smole. Mali sme dve šance a obraz hry sa zmení ak je 0:1 namiesto 1:0."

Nepristupuje sa vám k tomuto súťaženiu ťažšie kvôli tomu, že neustále prehrávate?

"Ak by sme prehrávali 3:0 či 4:0 a neboli nebezpeční... Ale vždy máme svoje šance, dnes boli dve z nich čisté. Chalani túžia po pomste a odohrať nasledujúci zápas. Pre nami je 9 finále, ale budeme im čeliť tak ako dnes, zabojujeme. Súper sa dlho držal na lopte, ale nemal veľa šancí."

Čo si myslíš o pokutovom kope?

"Penalta... No, bola veľmi prísna. Podľa môjho názoru to nie je penalta, je to len normálna situácia v hre. Hráme o život a prídu také situácie, ktoré majú vplyv na zápas. Ak by sme to s výsledkom 0:1 dotiahli do koncovky zápasu, mali by sme šancu. Snažíme sa však nesťažovať."

Dnes to robíte.

"Nie je to lamentovanie, ľudia to jednoducho videli. V priebehu sezóny sme zažili situácie, ktoré išli proti nám, ale nikdy sme sa nesťažovali, Aguirre to nerobí. Dnešný pokutový kop však nebol spravodlivý. Ak by sa to stalo v pokutovom území súpera, jedenástka by sa neodpískala. Nedávna ruka Realu Valladolid bola jasná a rozhodca nič nepískol a z následnej akcie sme dostali gól. Tieto situácie ovplyvňujú zápas. Dúfam, že všetko sa zmení a bude to spravodlivejšie."

Ako sa Aguirre cítil po zápase a po vylúčení z trávnika?

"Hovorili sme o zápase. Sme spokojní, bol to skvelý zápas. Škoda, že sme nemali šťastie v oboch pokutových územiach a nestrelili sme gól z niektorej šance. Ak by sme strelili gól, zápas by bol iný. Teraz nás čaká ďalšie finále v zápase s Malorkou."

zdroj: movistar, as.com
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
2020-06-17 13:58:22
Leo to troška prihral to bolo vidieť ale po takom sóle si zaslúžil gól
2020-06-17 13:58:26
Aj mne sa zdalo ze to tak vazne nie je, ale este ze mame var.