Ešte v marci sa zdalo, že Barcelona bude mať problémy s obsadením útočnej línie. Prestávka v súťaži zapríčinila, že do hry sa vrátil Luis Suarez a dobrými výkonmi sa prezentujú Martín Braithwaite a Ansu Fati. Quique Setién sa musí rozhodnúť či bude do zápasov častejšie nasadzovať tridente MSG alebo dá možnosť hráčom, ktorí sú vo forme.

Po januárovom semifinále Španielskeho superpohára to s útokom Barcelony vyzeralo zle nedobre. Luis Suarez musel absolvovať operáciu kolena a zdalo sa, že sezóna sa pre Uruguajčana skončila. S klubom sa rozlúčil Carles Pérez, ktorý prestúpil do Ríma. A čo čert nechcel, zranil sa aj Ousmane Dembélé a to tak vážne, že musel podstúpiť ďalšiu operáciu a dĺžka rekonvalescencie sa odhadovala na približne pol roka. Z tohto dôvodu sa vedenie klubu rozhodlo kúpiť Martína Braithwaitea, aby mal tréner k dispozícii dostatok ofenzívnych hráčov.

Madridský denník Marca zdôrazňuje, že pandémia koronavírusu zamiešala situáciou v kádri FC Barcelona. Do hry sa vrátil Luis Suarez, v ktorý v prvých dvoch zápasoch po obnovení La Ligy odohral 69 minút. Samozrejme je pravda, že stále nie je schopný odohrať celé stretnutie, ale jeho prítomnosť v kádri určite potešila všetkých.

Uruguajčan postupne chytá zápasový rytmus, zatiaľ čo Martín Braithwaite a Ansu Fati chytajú ďalšie minúty. Obaja svoje šance využili naplno a strelili góly. Quique Setién má v útoku Barcelony zrazu neočakávaný problém. Marca upriamuje pozornosť na zápas proti Leganés, v ktorom veľmi chcel hrať Martín Braithwaite, ale nakoniec celý zápas sledoval len z lavičky. Šancu dostali Luis Suarez a Ansu Fati.

Tréner si je vedomý toho, že jeho hráči sú hladní po futbale, preto plánuje citeľne rotovať zostavou, aby každý dostal uspokojivý počet minút. Nie je však jasné, v akej zostave sa Barcelona predstaví v zápasoch proti najťažším súperom. Zajtrajší súboj s FC Sevilla je veľmi dôležitý v kontexte boja o titul a preto sa na trávniku objavia hráči, ktorí podľa Setiéna majú najvyššiu šancu vybojovať pre Barcelonu tri body. Tí, ktorým sa príležitosti nedostane, budú samozrejme sklamaní.

O svoje miesto v zostave by sa nemal obávať Antoine Griezmann. Francúzovi totiž tréner Barcelony veľmi verí a to aj napriek tomu, že nemá práve najlepšiu streleckú formu. Na druhej strane tvrdo pracuje pre mužstvo a je mimoriadne platný aj presingu a bránení. A z toho profituje celé mužstvo.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-06-18 12:01:13
Vzdyt to neni zadny problem... ma 5 stridani tak at to protoci.
2020-06-18 12:01:24
"Na druhej strane tvrdo pracuje pre mužstvo a je mimoriadne platný aj presingu a bránení. A z toho profituje celé mužstvo." Sprostost. V pressingu je s prehladom lepsi breithwaite aj fati, pracoval velke hovno len tam zavadzal.