FC Barcelona opäť nedokázala zvíťaziť v zápase na ihrisku súpera. Mimo Camp Nou dokázala získať len 23 z 46. bodov. Katalánsky denník Mundo Deportivo píše o dôvodoch, ktoré vedú k tomuto stavu. Ide predovšetkým o chyby vlastných hráčov Blaugranas a následne chybné rozhodnutia rozhodcov.

Mundo Deportivo upriamuje pozornosť na to, že Barcelone sa v tejto sezóne mimoriadne darí na Camp Nou, keď získala 46 z 48. možných bodov, ale hra na výjazdoch absolútne zaostáva za očakávania (23. získaných bodov z 46. možných). Práve to je hlavou príčinou súčasného stavu v tabuľke Primera Division a môže byť príčinou toho, že Barcelona v tejto sezóne nezíska ligovú titul.

Viac bodov na výjazdoch získal Real Madrid (28) aj Sevilla (23). Rovnaký počet bodov ako Barcelona získalo Atlético Madrid, o niečo menej má Getafe (22), Villarreal (22) a Real Sociedad (20). Spomedzi vymenovaných klubov len Real Madrid bojuje o titul a svoj bodový zisk na výjazdoch môže vylepšiť v dnešnom zápase s Espanyolom.

"Čo sa s nami deje? Na to sú tu tréneri, aby analyzovali situáciu a vyvodili z toho závery. My musíme urobiť to, čo vieme najlepšie na trávniku. Mimo Camp Nou sa nám vôbec nedarí a strácame body, ktoré sme v uplynulých rokoch nestrácali," povedal Luis Suarez po včerajšom zápase na Balaídos a jeho slová boli mierené priamo na Ernesta Valverdeho a Quiqueho Setiéna.

Celta Vigo vo včerajšom zápase dokázala vyrovnať stav stretnutia na 2:2 v 88. minúte. Znepokojujúce je predovšetkým to, že zo strany Barcelony sme v prebiehajúcom ročníku videli už nejeden zápas, v ktorom prišla o body gólom v samotnom závere. Takmer identicky sa skončil zápas Espanyolom, keď Wu Lei strelil gól na 2:2 v posledných minútach duelu. Roberto Torres v 81. minúte vyrovnával na 2:2 v zápase Osasuny s Barcelonou. Ďalšia remíza prišla v súboji s Realom Sociedad, keď Barcelona opätovne prišla o vedenie, tentokrát sa o vyrovnanie postaral Alexander Isak. Piaty zápas s deľbou bodov Barcelona zaznamenala nedávno so Sevillou, kde sme góly vôbec nevideli.

Ešte bolestivejšie boli prehry. Hneď na začiatku sezóny prišla prehra na San Mamés s Athletic Club po góle Aduritza v samotnom závere. Najhoršie sa Barcelona prezentovala v zápasoch s Granadou, Valenciou a Realom. Všetky tieto zápasy sa skončili výhrou 2:0 pre domáci celok. Pamätný je zápas s Levante, kde Barcelona viedla 0:1 a nakoniec v priebehu 8. minút inkasovala 3 góly a prehrala.

Mundo Deportivo tieto straty bodov prisudzuje ako hrubým chybám hráčov Barcelony, tak aj chybným rozhodnutiam rozhodcov. Včerajší priamy kop, po ktorom padol vyrovnávajúci gól, sa vôbec nemal zahrávať, pretože Rafinha filmoval. Predtým rozhodca Cuadra Fernández neodpísal pokutový kop po faule Aidoa na Ansu Fatiho. Ten istý rozhodca nevylúčil obrancu Granady po faule na Luisa Suareza aj napriek tomu, že už mal na konte žltú kartu. Denník pripomína aj situáciu zo zápasu s Realom Sociedad, keď VAR bol ticho po evidentnom faule Diega Llorenteho na Gerarda Piquého v pokutovom území Realu Sociedad.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2020-06-28 11:29:19
Na vine su rozhodcovia, potom VAR, potom VAR rozhodcovia, potom rozhodcovska komisia. No a potom UEFA a FIFA. A hlavne je na vine Real Madrid, ktory to cele plati a Perez. A Ramos. A hlavne rozhodcovia!
2020-06-28 11:44:04
Aj dnes o 9hod som si pozrel vcerajsi zapasa stale neviem pochopit: su hraci co sa vrhaju do striel a som si vsimol aj nejaku slecinku co sa vcera vyhla strele a bol z toho gol,mal som dojem ze sa bal o ten zensky drdol, viem,ze to nebolalen jeho chyba,ale aj zle postaveny mur,no ale aj tak.