Tréner Atlética Madrid absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom s Barcelonou. Argentínsky tréner tradične nechcel komentovať kontroverzie v radoch súpera a sústredil sa na vlastné mužstvo.

Saul

"Je nesmierne dôležitý, môže plniť viacero funkcií a v poslednom čase sa najlepšie cíti v strede poľa. Má tam taktickú moc, ale nevzdáva sa svojej sily v defenzívnej práci či pri streľbe."

Chýbajúca chémia v Barcelone

"Nebudem hovoriť o iných šatniach, len o našej. Vždy ju musíme chrániť a starať sa o ňu a taktiež správne riadiť emócie každého hráča. Najdôležitejšie je to, aby hráči zahrali dobre a my sme správne pristúpili k emocionálnej časti, ktorú považujem za najdôležitejšiu."

Atlético je v laufe, Barcelona naopak: Je to ideálna šanca?

"Nedržím sa takýchto sérií, ale konkrétne zajtrajšieho zápasu proti najlepšiemu mužstvu na svete, ktoré má mimoriadnych hráčov, ktorí v posledných rokoch vyhrávali tituly a nevzdávajú sa do samého záveru, pretože chcú vyhrávať a sú na to zvyknutí."

Antoine Griezmann

"Úprimne, nesledujem Barcelonu, sústredím sa na Atlético."

12 zápasov na Camp Nou bez víťazstva

"Tešíme sa na každý zápas so silným mužstvom. To nám dodáva entuziazmus a zajtra to nebude iné. Sú to pekné výzvy. Pokúsime sa, aby sa zápas odohral za našich podmienok."

Čo urobiť, ak šatňa štrajkuje?

"Na to by som neodpovedal, ale túto situáciu by som sa snažil vyriešiť prirodzene, v šatni, na tréningu alebo na káve."

Marcos Llorente je Messim Atlética

"Nie, nie je Messi a on to veľmi dobre vie. Je skromný, pracuje a vďaka tomu sa zlepšuje a dáva nám viac možností. Najdôležitejšie je to, že hoci zahrá len 20 minút, dá zo seba všetko. Cítime, že sa spolu identifikujeme vďaka optimizmu a radosti."

Zostava

"Poznajú ma, hrali sme proti Barcelone už veľa zápasov. Veľa toho nezmeníme, budeme silným mužstvom, defenzívnym s mnohými záložníkmi."

Absencia Kokeho

"Máme hráčov rôznej charakteristiky. Dúfame, že svojim talentom posilnia mužstvo a budú schopní zaujať Kokeho miesto."

Gestá Barcelony počas prestávky na občerstvenie

"Netrávim čas analýzou takýchto situácií, ktoré si môžeme pozrieť v televízii. Trávil som čas sledovaním prvého polčasu zápasu s Celtou, v ktorom Barcelona veľmi dobre útočila. Tým sa riadim. V druhom polčase nastali situácie, ktoré zapríčinili únavu a sledovali sme už iný zápas, no prvý polčas bol dobrý, veľmi dobrý."

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2020-06-29 22:11:15
Jasne, ze nepovie: chacha, na Barcu sa pripravovať nemusím, mam stále ešte poznámky spred pár rokov, nič meniť netreba, viem čo budú hrať.
2020-06-29 22:22:27
čakám betón a rýchle protiútoky, prakticky to, čo hralo Atletico proti Liverpoolu, lenže Barca bude pre nich slabší súper, lebo bez krídiel a rýchlosti to proste nejde (jedine že Setién tam dá Puiga a Fatiho)