FC Barcelona vo včerajšom zápase s Atléticom Madrid na Camp Nou nedokázala vybojovať plný počet bodov a titul sa jej vzdialil. Na ťahu je Real Madrid, ktorý ak zvládne nasledujúci súboj, odskočí už na rozdiel štyroch bodov. Katalánci vo včerajšom zápase s Los Colchoneros zaznamenali už tretiu remízu po sebe. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo tentokrát zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,2

Nemecký gólman včera inkasoval dva góly z pokutových kopov. Jeden pritom zneškodnil, no penalta sa musela opakovať, keďže porušil pravidlo - z bránkovej čiary sa pohol skôr, než sa Diego Costa dotkol lopty. Druhý pokutový kop z kopačky Saula takmer chytil. Škoda. Vinu za včerajšiu stratu bodov rozhodne nenesie.

Semedo -  6,5

Hráči Atlética ho mali prečítaného, vedeli presne, čo urobí s loptou na kopačke. V útočnej tretine nepredstavoval pre súpera žiadnu hrozbu. Semedo mal na spomalenú výstavbu hry svojho mužstva len minimálny vplyv a nedarilo sa mu ani v nábehoch dopredu - často pôsobil zmätene. Získal pre mužstvo penaltu, ale vo všeobecnosti si s istou obranou Atlética nevedel poradiť.

Piqué - 6,5

Obranca nepôsobil úplne sviežim dojmom - kopiaci sa počet minút na trávniku po obnovení súťaže je už badať. Hoci v obranných úlohách bol s Lengletom pomerne istý, horšie je to už s vyvážaním lopty. Okrem toho sa nestihol vrátiť do obrany a Carrasco pre mužstvo následne získal pokutový kop. Darilo sa mu však vo vzduchu, kde vyhral 5 z 6. súbojov.

Lenglet - 7,2

Lenglet nahradil Umtitiho a tento rozdiel bol okamžite badateľný. Na lopte bol pokojný, vedel, čo chce urobiť, išlo mu to aj pozične. Jeho vplyv na zápas bol citeľný. Zdalo sa, že počas zápasu sa nedopustil žiadnej vážnejšej chyby, vyhral všetky hlavičkové súboje a darilo sa mu aj na zemi. Aj napriek remíze, Lenglet odohral skvelý zápas.

Alba - 6,4

Podobný výkon ako Semedo - na svojej strane pobehoval pomerne splašene, do ofenzívy sa takmer ani nedostal. Hráči Atlética mu dali zabrať aj v obrane. Na jeho hre však nebolo badať snahu o nájdenie priestoru na to, aby sa mohol vydať dopredu. Bezzubý výkon.

Rakitić - 6,4

Ivan Rakitić mal taktiež značný vplyv na zápas - s loptou na kopačke, aj bez lopty. Len zriedkavo prišiel o loptu a predviedol aj niekoľko chytrých akcií, do stredu poľa vniesol rovnováhu. Bohužiaľ, v druhom polčase sa mu prestalo dariť a jeho vplyv na zápas slabol. S postupom času sa z trávnika vytratil a Setién poslal do hry Sergiho Roberta.

Busquets - 7

Z defenzívneho hľadiska si svoju prácu odviedol na výbornú a zabránil Atléticu v tvorbe čohokoľvek nebezpečného. Proti Celte Vigo nemohol nastúpiť pre kartový trest, ale pauza mu len pomohla. Proti Atléticu hral s iskrou, dirigoval hru v strede poľa a prerušoval množstvo pokusov Atlética o útok. Prihrával precízne a v zápase zohral kľúčovú úlohu.

Puig - 7,5

Hra Barcelony v tomto zápase bola fádna a bez charakteru, no mladý Riqui Puig jej posvietil na cestu, žiaril brilantnosťou vďaka schopnostiam na lopte. Perfektné prihrávky, skvelá pozičná hra a úžasná mentalita pomohli Barcelone v tom, že jej hra bola vertikálnejšia a do stredu poľa vniesol viac predstavivosti. Má len 20 rokov, no odchovanec La Masie ukázal obrovskú túžbu a snahu získavať lopty pre mužstvo. Tento klenot cantery opäť raz ukázal čoho je schopný, pritom sa hralo proti náročnému súperovi.

Messi - 8

Argentínčan v zápase strelil svoj 700. gól v kariére a efektným spôsobom, keď z pokutového kopu si dovolil panenku. Ale z jeho strany to takisto nie je to pravé orechové, keď sa v posledných zápasoch nevie trafiť do čierneho z pozícií, z ktorých bežne strieľal góly s takou ľahkosťou. Taktiež sa mu nedarilo vytvoriť až toľko, ako zvyčajne. Napriek tomu bol nebezpečný a v podstate jediná hrozba Blaugranas v útoku.

Suarez - 5,6

Najhorší hráč na ihrisku. Pre hráča takého kalibru je takýto výkon skôr hanba. Po zápase s Celtou Vigo mali fanúšikovia vysoké očakávania, ale tie sa veľmi rýchlo rozplynuli, keď zahodil niekoľko príležitostí. Ak mal loptu, nič z toho nevyplynulo a v dobrých priestoroch bol neproduktívny. Kritika na jeho adresu po tomto zápase len zosilnela.

Vidal - 5,8

Po slabom výkone s Celtou Vigo, Čiľan na svoj výkon bohužiaľ nadviazal. Samozrejme, na trávniku tvrdo pracoval a jeho snaha bola zjavná, ale neustále sa vzďaľoval od svojej primárnej pozície. S loptou na kopačke bol neefektívny a zapríčinil pokutový kop.

Náhradníci

63' Sergi Roberto - 6,3

Na trávnik sa dostal po hodine hry, keď nahradil Ivana Rakitića. Tentokrát hral v strede poľa.

85' Ansu Fati | 90' Antoine Griezmann - bez hodnotenia

Do zápasu sa dostali až v úplnom závere.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

13 komentáre
tunno Premium
2020-07-01 10:20:40
Leo rozhodne nie 8 :D a Puig 9. Semedo si tiez zasluzil viac.
2020-07-01 10:24:22
Lenglet ukazuje skvelu formu po koronepauze...