Katalánci si včera s Villarrealom poradili rozdielom triedy. Prekvapivý výkon zo strany Blaugranas na pôde súpera však mal svoje dôvody.

Najlepšie: Rozostavenie v útoku

Setién sa v tomto zápase rozhodol postaviť Messiho za dvojicu útočníkov, ktorú v tomto prípade vytvoril Griezmann so Suarezom. V podstate môžeme napísať, že nič prelomové. Tento úmysel naposledy doviedol k úspechu Luisa Enriqueho, ktorý rozostavenie používal v systéme 4-3-3 vo svojej prvej sezóne. Barcelona zahrala podobne aj v zápase s Atléticom Madrid s tým rozdielom, že za útočníkmi operoval Riqui Puig. Prečo však v tomto prípade fungovalo všetko tak ako malo? Kľúčová bola rotácia medzi útočníkmi - na pozíciu desiatky zbiehal raz Griezmann, raz Messi. Súper si s týmto nedokázal poradiť a dôsledkom bol vysoký počet vytvorených šancí. Len tak ďalej!

Najhoršie: Prečo až teraz?

Setién je považovaný za odvážneho trénera, ale keď sa vrátil k rozostaveniu 4-3-3, nepokúšal sa riskovať. Kvôli tomu bola hra Barcelony veľmi predvídateľná a góly prichádzali až s priveľkou námahou. Je veľká škoda, že teraz, keď má Real v tabuľke taký náskok, tréner Barcelony začal dávať šancu odchovancom a meniť rozostavenie, začal viac riskovať.

zdroj: forcabarca.sk
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-07-06 07:44:00
Vcera sa ukazalo a potvrdilo,ze je to vsetko o pohybe.1 polcas si myslim,ze bol najlepsi v celej sezone.A v 2 polcase to vyzeralo miestami,ze sme Villareal ustvali kondicne.Podla mna tento system 4-3-1-2 s vymenou pozicii utocneho tria je idealny pre nas,lebo maju viacej volnosti +k tomu Griezmann ked da ocitol na Messiho pozicii,tak skvele branil...moj nazor
2020-07-06 07:58:09
Villareal hral hlavne o dosť otvorenejšie ako väčšina súperov...ja si ani nepamätám kedy naposledy sme išli do prečíslenia 3 na 1 tak ako keď včera Vidal trafil brankára...počkajme ako to bude vyzerať keď súper opäť postaví autobus...