Firma Price Waterhouse Coopers predstavila oficiálne výsledky auditu, ktorý prebehol v Barcelone v súvislosti s aférou Barçagate. Vedenie klubu vydalo k záležitosti oficiálne vyhlásenie.


Vedenie FC Barcelona sa v pondelok stretlo na riadnom zhromaždení a analyzovalo audit týkajúci sa využitia služieb monitorovania sociálnych sietí. Audit bol zadaný spoločnosti Price Waterhouse Coopers 19. februára 2020 a výsledky boli predložené ráno.

Stručné zhrnutie záverov vedenia:

1. Pri uzatvorení zmluvy Barcelonou na služby týkajúce sa monitorovania a analýzy sietí, nikto nebol poverený diskreditačnou kampaňou tretích strán.

(...) Neboli zistené žiadne náznaky, že členovia vedenia klubu vydali pokyn na vytváranie obsahu prostredníctvom istých profilov na sociálnych sieťach o hráčoch alebo osobách spojených s Barcelonou v súčasnosti alebo minulosti.

2. Žiadne korupčné správanie

(...) Neboli nájdené dôkazy, že členovia vedenia Barcelony získali priamu finančnú výhodu vyplývajúcu z uzatvorenia zmlúv s analyzovanými subjektmi.

3. Hodnota služieb, ktoré boli poskytnuté analyzovanými subjektmi neprekračovala trhovú hodnotu.

(...) Podľa údajov o službách, ktoré boli poskytnuté pre klub, sa hodnota týchto služieb pochybovala v trhovej norme, teda od 850 000 do 1 300 000 euro.

(...) V sezóne 2017/2018 bolo podpísaných 6 zmlúv v celkovej hodnote 1 170 500 euro a v nasledujúcich dvoch sezónach bolo podpísaných 5 zmlúv v hodnote 947 700 eur za rok.

4. Aj napriek tomu, že v kontexte fakturácie a predĺženia zmlúv neboli interné protokoly dodržané, vedenie klubu bolo niekoľkokrát formálne informované o existencii projektu.

(...) Rozdelenie prvej zmluvy na niekoľko menších častí s rôznymi subjektami zapríčinilo, že projekt nemusel byť ohlásený vedeniu klubu. Niektoré interné pravidlá pre schvaľovacie procesy v klube neboli dodržané.

(...) Boli sme schopní dokázať, že vedenie bolo informované o uzatvorení zmluvy v dňoch 5. a 6. októbra 2018 pri príležitostí stretnutia členov vedenia, ktoré sa konalo v hoteli Salagrós Ecoresort de Vallromanes a takisto 17. júna 2019 počas zasadnutia vedenia.

5. Služby poskytnuté subjektami boli vzhľadom na zmluvu nekompletné

(...) Podarilo sa nám overiť, že niektoré služby neboli poskytnuté alebo neboli klubom využité. (...) Na základe získaných údajov bolo ročná hodnota poskytnutých služieb na úrovni maximálne 620 000€.


zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
Marian Premium
2020-07-07 08:16:51
1. ohovárajte Fonta, Laportu,Messiho, Piquého sa dá povedať medzi 4 očami, nemusí to byť na papieri, pretože by to bol dôkaz.
2. hodnota dodaných služieb bola 620 000, zaplatili za to 1 200 000. To nie je v poriadku.
Keďže nevyzvali I3 Ventures k dodaniu služieb na úroveň objednaných, konali proti záujmu klubu.
Stále to nie je OK, aj keď sa tvária, že je.
2020-07-07 08:34:17
To mi pripomina politiku na Slovensku, najspinavsie svine vzdy zostanu ciste a bezuhonne ...