FC Barcelona včera odohrala nepríjemné derby Barcelony s Espanyolom, ktorý urputne bojoval o holý život. Blaugranas síce nakoniec vyhrali, no len chudobným jednogólovým rozdielom po výkone bez iskry a šťavy. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo tentokrát zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7,5

Skvelý zápas zo strany nemeckého gólmana a zaslúžené čisté konto. MAtS v priebehu zápasu niekoľko krát výborne zasiahol a výrazne sa zaslúžil o plný počet bodov. Počas celého zápasu stál tam, kde mal a ofenzíva Espanyolu si na ňom vylámala zuby.

Semedo - 5,8

Portugalčan odohral taký nemastný-neslaný zápas. Lietal po svojej čiare, ale v ofenzíve sa veľmi nevytiahol a v obrane zas nepresvedčil. Problémom je to, že ak sa dostal do útoku, efekt to nemalo žiadny a častokrát sa stalo, že sa nestihol vrátiť naspäť na pozíciu v obrane, čím Piquému zbytočne zavaril. Setién ho nakoniec stiahol z trávnika.

Piqué - 7,3

Gerard Piqué po obnovení sezóny hráva pravidelne a pravidelne predvádza veľmi dobré výkony. Výnimkou nebol ani súboj s Espanyolom. Mužstvo ho pritom často vystavilo do nepríjemnej situácie, no stopér si vedel poradiť vďaka skvelej pozičnej hre a vyhral takmer všetky osobné súboje - 12 z 16. Zároveň prispel aj k výstavbe hry.

Lenglet - 7

Aj zo strany Francúza sme videli dobrý výkon, hoci mierne horší ako podal jeho partner v obrane. Lenglet ukázal istotu na lopte a efektívne si plnil defenzívne úlohy.

Alba - 6,7

Ľavý bek pôsobil bez života a unavene, v útočnej tretine bez akéhokoľvek vplyvu, na ktorý sme z jeho strany zvyknutí. Samozrejme, do pokutového územia poslal niekoľko sľubných centrov, ale ani v jednom prípade z tohto mráčika nezapršalo. K tomu sa často stalo, že sa potom nestihol vrátiť do obrany.

Sergi Roberto - 7,4

Stretnutie odohral na dvoch postoch a v oboch prípadoch potvrdil, že má skvelú formu. Vplyv na hru mal aj v strede poľa, smerom dopredu vymýšľal a špekuloval. Na ľavej strane sa neustále snažil pomáhať s výstavbou akcií, často mal loptu na kopačkách. Neskôr nahradil Semeda na pravej strane obrany a pokračoval vo výborných výkonoch.

Busquets - 7,2

Zo strany pivota klasický výkon. V strede poľa ťahal za nitky a len zriedkavo sa pomýlil. Spoluhráči sa na neho mohli spoľahnúť a výborne si vedel poradiť aj v obrannej činnosti, keď vyhral takmer všetky osobné súboje. S pribúdajúcimi minútami však bolo cítiť, že je unavený, ale pomohol si inteligenciou.

Rakitić - 6,8

V poslednej dobe hral veľmi dobre, no včera trochu zaostal za očakávaniami. Hoci v strede poľa patril medzi hráčov, ktorí nesklamali a spoluhráči sa na neho mohli spoľahnúť, nedokázal mužstvo zásobovať kreativitou a inováciami, keďže nerád veľmi riskuje. Napriek tomu zahral z pohľadu defenzívy veľmi dobre, podarilo sa mu niekoľko veľmi dobrých obranných zákrokov.

Messi - 7,3

Hoci sa opäť nezapísal do streleckých listín, Argentínčan bol z útočnej trojice Blaugranas najnebezpečnejší. Veľmi dobre spolupracoval so spoluhráčmi v útoku a dokázal sa vymaniť spod stráženia hráčov súpera. Nepodarilo sa mu síce skórovať, no nemal k tomu ďaleko - všetci si spomenieme na brutálny volej, ktorý však Diego López famózne vychytal. Skvelý moment zápasu.

Suarez - 6,9

Priam neuveriteľne neefektívny v držaní lopty, no strelil víťazný gól. Typický zápas pre Uruguajčana, kedy mu na ihrisku zavadzia lopta a potom rozhodne o všetkom. Pre Espanyol však nebol nebezpečný, bez lopty zvyčajne statický. Po včerajšom zápase je však tretím najlepším strelcom histórie FC Barcelona.

Griezmann - 6,9

Francúz nebol schopný zopakovať skvelý výkon z predchádzajúceho zápasu proti Villarrealu, ale zahral lepšie ako Uruguajčan. Espanyol mal väčšie problémy ubrániť práve jeho. Mal obrovský podiel na otváracom góle zápasu a v prvom polčase pre Suareza vymyslel skvelú šancu, ktorú však Uruguajčan nepremenil. Francúz v každom prípade javí známky zlepšenia.

Náhradníci

46' Fati - 4,1

V zápase sa takmer ani neohrial a po bezhlavom faule videl od rozhodcu červenú kartu. Úplne zaslúžene.

71' Vidal - 6,2

Do zápasu vniesol bojovnosť a energiu, no je zrejmé, že v poslednom období to z jeho strany nie je to práve orechové.

82' Braithwaite - 6,2

Nahradil Luisa Suareza, ktorý toho mal zjavne dosť.

90' Araujo - bez známky

Skôr taktické striedanie za účelom natiahnuť čas.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com
foto: twitter forcabarca.sk

Diskusia

11 komentáre
2020-07-09 10:45:18
K Fatimu bolo treba napísať: Keby sa každý snažil tak ako on, dalo by sa na zápas aj pozerať.
2020-07-09 10:53:55
Od Fatiho to sice vyzeralo hrubo ale keby tam bol o pol sekundy skor tak je z toho golovka ..samozrejme to ho neospravedlnuje a zasluzena karta, na druhej strane, faul na Piqueho bol podla mna este horsi, ten hrac rovno trafil nohu.