Tréner FC Barcelona dnes absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom s Realom Valladolid, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

[Marc Brau, Barça TV] Dnes prebehol žreb pavúka Ligy Majstrov. Aj napriek tomu, že sa ešte musíte prebojovať cez Neapol, aby ste zahrali vo štvrťfinále, ako hodnotíš výsledky žrebu?

"Nemal som žiadne očakávania. Podstatné je, aby sme postúpili cez Neapol. Vieme, že hráme doma, je to podľa mňa spravodlivé. Zvyšok je dobré vedieť, môžeme analyzovať možných súperov, ale v súčasnosti je potrebné sa sústrediť na zajtrajšie stretnutie, v ktorom musíme získať 3 body. Až potom príde rad na kľúčový zápas s Neapolom."

[Marta Ramon, RAC1] Myslíš si, že pri pohľade na vašu hru a na výsledky žrebu, bude ťažšie vyhrať Ligu Majstrov, než pred pár mesiacmi?

"Nie, absolútne nie. Nepristupujem k tomuto takýmto spôsobom. Snažíme sa sústrediť sa na priority, aby sme čelili tejto výzve. V Lige Majstrov sa pokúsime zahrať čo najlepšie. Zvyšok sú len hypotézy, ktoré nevedú k ničomu."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Arthur chýba v nominácii z dôvodu angíny. Už predtým však nedostával šance na trávniku. Rátaš s ním ešte? Najmä ak berieme do úvahy odvetu s Neapolom, v ktorej nemôžu nastúpiť Busquets a Vidal.

"Je to ojedinelý prípad, nemá väčší význam. Arthur dobre trénuje, hoci je pravda, že nedostáva veľa minút. Jeho práca je rovnaká ako zvyčajne, snaží sa zo seba vydať všetko. V budúcom týždni sa určite opätovne ocitne v nominácii, najmä teraz, keď niektorí hráči z rezervy budú chýbať."

[Achraf Ben Ayad, BeIN Sports] Frenkie de Jong nestihol zajtrajší zápas. Prebieha jeho rekonvalescencia podľa plánu?

"Áno, možno je ešte priskoro, ale už sme o tom hovorili. Aj tak by nemohol hrať od prvej minúty. Má sa celkom dobre. Mali sme pochybnosti, ale nakoniec sme boli opatrní. Počkáme ešte niekoľko dní."

[Francesc Latorre, TV3] Od konca La Ligy k zápasu s Neapolom uplynie 20 dní. Nie je to pridlho? Preferoval by si kratšiu prestávku?

"To sa nikdy nedozvieme. Možnože by sa hralo lepšie, ak by sa zápasy nenaplánovali na každé 3-4 dni, ale iba na každý týždeň. Neapol môže mať z tohto pohľadu menšiu výhodu, ale to nie je jasné. Nám však niekoľko dní odpočinku padne vhod, takže je to malá lotéria."

[Jamie Easton, BeIN Sports USA] Plánuješ pred zápasom s Neapolom nejaký priateľský zápas?

"Je možné, že to urobíme. Dáme hráčom niekoľko dní voľna a neskôr chceme odohrať nejaký zápas. Možno to urobíme vo vlastných radoch, tak ako sa to stalo krátko po návrate k tréningom. Môžeme nájsť aj nejakého súpera, ale to bude ťažké. Určite zahráme, ale ešte nevieme s kým."

[Joan Poqui, Mundo Deportivo] Real Valladolid má blízko k záchrane, ale ešte nie je nič isté. Znepokojuje ťa, že súper potrebuje body?

"Vždy sa snažím pristupovať k zápasom s maximálnymi požiadavkami. Hráčom hovorím, že čelíme najlepšej verzii súpera. Valladolid sa ešte nezachránil a pokúsi sa to dosiahnuť v zápase s nami. Musíme vyhrať a udržať si koncentráciu. Určite to nebude jednoduché. Pokúsime sa ukázať adekvátnu úroveň. Je možné, že šancu na titul si udržíme do posledného zápasu."

[Ivan San Antonio, Sport] Sergi Roberto hral naposledy v zálohe a potom sa vrátil do obrany. Na ktorom poste ho preferuješ?

"Na začiatku hrával aj ako stopér a taktiež nám pomohol. Sergi je veľmi všestranný a všade si vie výborne poradiť. Vždy akceptuje to, o čo ho žiadame. Trénerom odľahne, keď majú takých hráčov. Inou vecou je, kde najradšej hrá Roberto a kde sa najlepšie cíti. Možno je to záloha, kde hrával vždy. Mne sa pozdáva na všetkých pozíciách, inak by som ho tam neposlal."

[Jordi Blanco, ESPN] Ak dnes Real príde o nejaké body, zmeníš svoje plány na zajtrajší zápas a zariskuješ viac, berúc do úvahy, že viacerým hráčom hrozí suspendácia kvôli žltým kartám?

"Už naposledy som hovoril, že nemyslím na suspendácie. Máme dosť hráčov. Jedno, čo by som chcel, aby tých sankcií nebolo priveľa, pretože potom by sme museli využiť hráčov z rezervy, ktorí hrajú o postup do Segunda Division. Určite by to bola prekážka v našich plánoch."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Keď sa Umtiti zranil, nepovedali ste, kedy sa vráti. Prišiel už o celú sezónu?

"Je v priebehu rekonvalescencie, pracuje. Uvidíme podľa vývoja zranenia. Ani on, ani lekári ešte nevedia, kedy sa vráti."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Myslíš si, že pri tak veľkom pretlaku zápasov a vysokých teplotách je úzky káder skôr nevýhodou?

"Nie veľmi. Kumulácia zápasov je skutočne neobvyklá, museli sme sa prispôsobiť. Mohli sme však získať niektorých hráčov ako napríklad Luisa. Dúfam, že takáto situácia sa už nikdy nezopakuje. S určitou sa nikto necíti pohodlne, ale bolo potrebné sa prispôsobiť. Podstatné je, že sa hrá. V konkrétnych momentoch sme sa cítili ukrivdení, ale takto to už je."

[Helena Condis, Cadena COPE] Znepokojuje ťa, že zápas s Neapolom sa bude hrať bez fanúšikov?

"Určite ide o nevýhodu, prítomnosť fanúšikov by istotne mala vplyv. Je tak, ako to je. Nemá zmysel sa sťažovať. Neapolu sa mohlo prihodiť to isté. Akceptujeme situáciu."

[Adria Soldevila, Cadena SER] V novom rozostavení má Griezmann väčší podiel na hre, čo potvrdzujú aj štatistiky. Cíti sa teraz na trávniku podľa teba lepšie?

"Je možné, že z tejto novej situácie ťažil a viac sa zapája. Ja ho naďalej považujem za skvelého hráča, ktorý na každej pozícii musí preukázať svoje schopnosti. V mnohých zápasoch tak už urobil. Proti Villarrealu mu vyšlo všetko dobre a zdá sa, že všetko sa u vás novinárov zmenilo. Ja som s jeho výkonmi spokojný. Nikto ho nežiada o nič nemožné."

[Juan Bautista, La Vanguardia] Barcelona po obnovení súťaže odohrala už 8 zápasov. Čo jej chýba z futbalového hľadiska?

"Chvíľami nám chýbala tá inšpirácia, ktorú sme ukázali proti Villarrealu. Efektivita v útoku. Podľa mňa robíme veci dobre, hoci stále sa nájde niečo na zlepšenie. Neraz sme zápasy začali naozaj dobre, ale potom sa zápas skomplikoval, kvôli čomu sme nemali pokoj. V niektorých prípadoch sme museli výrazne trpieť aj v zápasoch, ktoré sme vyhrali celkom jasne. Zaslúžili sme si viac."

[André Linares, ESPN Brasil] Matheus Fernandes je hráčom Barcelony na hosťovaní v Reale Valladolid. Už debutoval, ale potom sa zranil. Sledoval si jeho hru? Máš pre neho plán na budúcu sezónu?

"Videl som len posledný zápas. Je to dobrý hráč, tak ako iní nachádzajúci sa v jeho situácii. Prijmeme rozhodnutie na základe nášho názoru. Po skončení sezóny existuje množstvo vecí, ktoré je potrebné vyhodnotiť."

[Marc Marba, “La Porteria” na BTV] Hovorí sa v šatni aj o dnešnom zápase Realu? Veríte, že môže zakopnúť?

"Vo futbale sa môže stať všetko. Videli sme množstvo vecí, ktoré sa nedajú vysvetliť. Musíme sa sústrediť na to, čo urobíme vo Valladolide. Musíme počkať."

[Sergi Niñou, RKB] Ako sa mužstvo cíti fyzicky? V zápase s Espanyolom bolo v druhom polčase vidieť, že tempo upadlo.

"Je to tvoj názor, mužstvo sa má dobre, dokazujú to naše štatistiky. Niekedy je možné nadobudnúť takýto dojem, ale údaje hovoria o inom."

[ESPN] Betis od tvojho odchodu nehral najlepšie a teraz si najal Manuela Pellegriniho. Pripomína ťa tento tréner z nejakého pohľadu?

"Nebudem to hodnotiť. Betisu budem želať vždy len to najlepšie. Škoda, že v tejto sezóne nepostúpi do európskych pohárov. Najatie Pellegriniho je určite premyslené rozhodnutie."

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2020-07-10 17:04:46
Ked aj postúpime cez Neapol na Bayern sa touto hrou nechytáme,zobud sa konečne.
2020-07-10 17:40:12
Kto bude dnes pozerať real?