FC Barcelona sa vďaka víťazstvu nad Realom Valladolid na jeho trávniku stále udržala v boji o titul. Katalánci však vyhrali len 1:0 a v druhom polčase ledva ubránili výsledok. Setién úbohý výkon svojich zverencov z koncovky zápasu pripísal únave. Poďme teda hodnotiť zápas, v ktorom tri body zariadil gól Vidala a zlaté ručičky Ter Stegena.

Hodnotenie hráčov bolo tentokrát zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7,8

V zápase dominoval a predviedol bezchybný výkon, najmä v druhej polovici zápasu, keď zaznamenal niekoľko skvelých zákrokov pri zakončeniach Enesa Ünala. Počas celého zápasu si udržal chladnú hlavu a zneškodnil všetko, čo sa mihlo v priestore pred bránkou. Katalánci trom bodov vďačia predovšetkým jemu.

Semedo - 7,7

Produktivita Semeda v útoku bola neočakávaná, ale úžasná už na prvý pohľad. Setién časom poslal svoje mužstvo do rozostavenia 3-5-2, čím sa Portugalčan dostal až na krídlo a teda mohol byť mimoriadne aktívny v útočnom priestore ihriska. A bol nebezpečný, najmä v prvom polčase. Poslal niekoľko sľubných centrov, z ktorých jeden mal určite skončiť v bránke, nebyť Griezmanna. Postupom zápasu sa však musel stiahnuť do obrany a jeho vplyv na zápas už nebol tak markantný.

Piqué - 8

Piqué odohral fantastický zápas a pokračuje v skvelých výkonoch po obnovení sezóny. Nebolo na ňom badať ani únavu, hoci hrá mimoriadne veľa. Skvelý z pozičného hľadiska a istý pri čistení priestoru. Vyčnieval aj vo vzdušných súbojoch.

Lenglet - 6,6

Jeho chyba umožnila Kikemu Pérezovi dostať sa do vyloženej šance. V zápase videl aj zbytočnú žltú kartu a veľké problémy mu narobili centre Valladolidu. Francúz zaostal za očakávania, určite je schopný podať ďaleko lepší výkon. Neskôr ho nahradil Ronald Araujo.

Alba - 7,1

V tomto zápase nebol zodpovedný primárne za defenzívu a jeho presing najmä v prvom polčase pomohol získať loptu pre mužstvo hneď v niekoľkých prípadoch. Na svojej strane sa dokázal postarať o to, že Valladolid nebol nebezpečný, vyhral väčšinu osobných súbojov a pridal k tomu aj zopár veľmi dobrých zákrokov.

Sergi Roberto - 7,5

Ďalší zápas, po ktorom si odchovanec Barcelony zaslúži pochvalu. Je pracovné nasadenie je potrebné vyzdvihnúť ako príkladné. V prvom polčase istil mužstvo zo zadných radov spolu s Piquém a Lengletom a k tomu stíhal trojuholníčky s Messim a Semedom v útoku. Jeho výkon sa postaral o to, že Barcelona bola vzadu dostatočne istená.

Busquets - 6,8

Pokojný a získaval lopty, no v tomto zápase už nemal na hru obvyklý vplyv. Z pohľadu defenzívny neponúkol nič navyše a jeho hra nemala iskru, pôsobil unavene. V druhom polčase ho Setién vystriedal, no na hru mužstva to malo neželaný vplyv - Barcelona prišla o kontrolu v strede poľa.

Puig - 7,1

Fantastický výkon v prvom dejstve, keď Puig bol opäť závan čerstvého vetra v zálohe Blaugranas. Energický, živý a vždy ochotný niečo vymyslieť s loptou na kopačke. Vďaka jeho číremu odhodlaniu a aktivite bola Barcelona v prvom polčase tak dominantná, ale Setién ho na prekvapenie všetkých na začiatku druhého polčasu stiahol z trávnika a výkon Barcelony sa po jeho odchode radikálne zhoršil.

Vidal - 8

Arturo Vidal v zápase s Espanyol potreboval menšiu prestávku od futbalu a tá priniesla ovocie. Na Real Valladolid vybehol čerstvý a nabudený. Napriek tomu, že z pohľadu techniky to nebolo ideálne, Barcelona ťažila z jeho ostrého presingu. Čerešničkou na torte jeho výkonu bol gól, dokonca víťazný gól zápasu.

Griezmann - 6,1

Tohto sezónna klasika zo strany Francúza, ktorý sa v zápase dokonca zranil a na ihrisku nestrávil ani len hodinu. Griezmannovi sa nedarilo na pozícii klasického hroťáka a dokonca zľuftoval v šanci, ktorú jednoducho musí premeniť. Pre súpera nepredstavoval problém, na lopte nemal dostatočný vplyv. 

Messi - 7,5

Na svoj štandard podal slabý výkon, pritom v útoku bol najnebezpečnejším hráčom Barcelony, čo je smutné konštatovanie. Dobre spolupracoval so spoluhráčmi a predviedol aj niekoľko dobrých akcií. Zaznamenal svoju 20. asistenciu v sezóne, čím vyrovnal rekord Xaviho Hernándeza v rekordnom počte gólových prihrávok počas jednej sezóny. Zúfalo si však potrebuje oddýchnuť od futbalu.

Náhradníci

46' Suarez - 5,3

Griezmann teda neodohral žiadny senzačný zápas, ale Uruguajčan tomu svojim výkonom nasadil korunu. Z jeho strany sme videli totálne najhorší výkon za posledné dlhé mesiace. Neefektívny v držaní lopty, bez strely na bránu, 6 kontaktov s loptou za celý druhý polčas. Ak by hrala Barcelona v desiatich bez Suareza, pre Valladolid by predstavovala väčšie nebezpečenstvo.

57' Araujo - 6,1

Z defenzívneho pohľadu pôsobil Araujo krehko a mal veľké problémy vo vzdušných súbojoch v hráčmi súpera.

57' Rakitić - 6,1

V druhom polčase nahradil Puiga, no nedokázal vniesť na ihrisko to, čo sme videli od agilného mladíka. Samozrejme, že mal iné úlohy ako Puig, ale pri ich vykonávaní mu chýbala potrebná energia a zanietenosť. Do fádnej zálohy nepridal nič navyše a nemal ani záujem tvoriť hru.

74' Junior Firpo - 6,3

Bez hodnotenia

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

16 komentáre
2020-07-12 10:54:29
Suarez 2 max. Luis Suarez je daň za viac, ako desaťročné úspešné obdobie FC Barcelona. Guľa na nohe mužstva. Neuveriteľné, že toto dokážu v mužstve trpieť.
2020-07-12 10:57:42
Puig horší než Roberto? Suarez a Griezmann max. 3.