FC Barcelona sa s ligovou sezónou 2019/2020 rozlúčila vo veľkom štýle. Zápas na pôde Deportiva Alavés vyhrala v pomere 5:0 po skvelom výkone. Hoci o nič nešlo, hra a aj výsledok potešili nielen fanúšikov, ale aj samotných hráčov. Aké známky si Blaugranas zaslúžili za svoje predstavenie?

Hodnotenie hráčov bolo tentokrát zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Neto - 6,4

V zápase, v ktorom sa nehralo o nič, podľa predpokladov nahradil ter Stegena a viedlo sa mu dobre. V bránke Blaugranas sa objavil len po druhýkrát v tejto sezóne, no veľa práce nemal. Taký pokojnejší deň.

Sergi Roberto - 7,2

Tentokrát naopak - zápas začal na kraji obrany a dohral ho v strede poľa. Veci sa snažil riešiť jednoducho a pre mužstvo získal množstvo lôpt. Potvrdil dobrú formu z posledného obdobia.

Araujo - 7,1

Príležitosť dostal opäť na celý zápas, tentokrát vzhľadom na absenciu vykartovaného Piquého. Podal dobrý výkon a pokračuje vo svojej adaptácii v prvom tíme.

Lenglet - 6,8

Hral dobre, ale v prvom polčase utŕžil nepríjemný úder. Snažil sa pokračovať ďalej, no na začiatku druhého dejstva predsa len striedal pre zranenie.

Alba - 7,3

Prihral na góly Messimu či Suarezovi, ale v držaní lopty to z jeho strany nebolo celkom dobré.

Puig - 8,7

Výborný výkon a pýta si pre seba miesto v základnej zostave aj v zápase s Neapolom v Lige Majstrov. Nastrelil brvno, prihral na dva góly a splnil absolútne všetko, čo sa od neho v Barcelone očakáva.

Busquets - 6,7

V prvom polčase hral pomerne hlboko zatiahnutý, takmer ako súčasť defenzívnej formácie, keď si zbiehal po lopty až k Netovi, aby potom začínal s výstavbou útokov.

Vidal - 7,6

Dobrý zápas aj zo strany Čiľana, ktorý sa takmer zapísal do streleckej listiny, no jeho strela skončila na konštrukcii brány. Po zranení Lengleta sa musel stiahnuť na post stopéra a nesklamal.

Fati - 7,5

Opäť sa dokázal presadiť aj gólovo. Na ľavej strane bol pre súpera neustále nebezpečný. S loptou aj bez lopty vie, čo má robiť. Má len 17 rokov, ale odohral skutočne úžasnú sezónu.

Suarez - 6,7

Puig ho poslal do nájazdu na brankára, ktorý ale nepremenil. Neskôr sa dostal medzi strelcov zápasu po Albovom centri, ale na svojej forme musí rázne zapracovať.

Messi - 9,3

Nastrelil žrď, neskôr prihral Fatimu na úvodný gól zápasu, potom dvojicu gólov strelil aj sám. Sezónu ukončil s 25. gólmi a 21. asistenciami.

Náhradníci

50' Semedo - 7,1

Strelil svoj prvý gól v sezóne po výbornej strele len sedem minút po svojom príchode na ihrisko.

59' De jong - 6,6

Pokračuje v pozvoľnom návrate na trávniky po zranení. Ukázal solídnych 30 minút.

78' Braithwaite - 6,3

Na trávnik sa dostal na poslednú štvrťhodinku miesto Fatiho, kedy bolo o všetkom rozhodnuté.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

4 komentáre
2020-07-20 12:45:40
Suarez by mal ísť do MLS to je liga pre jeho úroveň - milujú tam chodcov, drevákov a starých hráčov...
2020-07-20 13:07:18
Suarez 6,7. Nechápem, ako tohto kazisveta môže niekto ohodnotiť vyššou známkou, ako 3,0. Fakt. Guľa na nohe FC Barcelona.