FC Barcelonu B čakajú v budúcej sezóne veľké zmeny. Blaugranas sa nepodarilo postúpiť do druhej španielskej ligy a klub bude mať z tohto dôvodu problémy udržať niektorých hráčov v mužstve.

Katalánsky denník Mundo Deportivo zdôrazňuje, že zotrvanie rezervy v Segunda División B môže mať negatívny vplyv na káder mužstva už v nasledujúcej sezóne. Mužstvo bude potrebovať niekoľko posíl , aby mohlo zabojovať o postup do Segunda B Pro, nového formátu, ktorý RFEF plánuje predstaviť v súťaži tretej ligy.

Ak hovoríme o pozícii brankára, Iñaki Peña v rezerve určite nezostane. Bude buď v prvom tíme alebo ho klub pošle na hosťovanie. V kádri zostanú Carević a Tenas. S mužstvom sa už rozlúčili Guillem Jaime a Chumi a tašky si balí už aj Jorge Cuenca. Ani Ronald Araujo sa nevráti do rezervy, pretože bude členom prvého tímu. García Pimienta sa bude môcť spoľahnúť na štvoricu stopérov: Mingueza, Comas, Igor a Ramos Mingo. Na pravej strane zahrajú Morer a Rosanas, na opačnej zas Mika a Soulyemane Aw. Akieme zrejme odíde z Barcelony ak nedostane šancu zahrať si aj v prvom tíme.

Čo sa týka záložníkov, Riqui Puig od budúcej sezóne postúpi do prvého tímu a v rezerve skončia aj Collado a Monchu. García Pimienta sa bude môcť spoľahnúť na Sarsanedasa a Jandra. Z juvenil postúpia Ilaix Moriba, Álvaro Sanz a Nico. Z hosťovania v Cartagene sa vráti Lucas de Vega. Klub na prestupový trh umiestnil Reisa a Matheusa a v prípade dobrej ponuky ich predá.

Novou tvárou v útoku sa stane Gustavo Maia, ktorý počas tohto týždňa oficiálne prestúpi do Barcelony. Na krídle môže hrať aj Abe, Konrad a Nils. Na hrote budú dostupní Gerard a Ray Manaj. Otáznik visí nad budúcnosťou Labinota a Pequeho, ktorí sa môžu rozhodnúť pre odchod.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-07-28 08:03:32
Žiadny Pjanič, Guenduzi a podobné zbytočnosti a mohol v A mužstve zostať aj Monchu