Lionel Messi potiahol mužstvo do Lisabonu vďaka výhre 3:1, ktorú zariadil prakticky sám. Jeden gól strelil, k tomu vybojoval pokutový kop. Argentínčan sa úlohy kapitána zhostil na výbornú, čo potvrdil aj jeho príhovor spoluhráčom v tuneli pred začiatkom druhého polčasu.

Katalánci po prvom polčase viedli 3:1 a mali postup do štvrťfinále na dosah ruky. Messi sa v každom prípade chcel vyvarovať tomu, aby sa zopakoval scenár z Ríma či z Liverpolu a kvôli tomu spoluhráčom jasne a na rovinu uviedol: "Len pokoj. Máme dvojgólový náskok. Nespravme zo seba idiotov."

Presne to sa potom aj stalo. Barcelona hrala na istotu, zbytočne sa nenáhlila do útočenia a zápas kontrolovala tak ako si zaumienila. Výsledkom bol postup do ďalšej fázy. Final 8 Ligy Majstrov v Lisabone pokračuje aj s účasťou katalánskeho celku. Vo štvrťfinále však na mužstvo okolo Lea Messiho čaká veľmi silný Bayer Mníchov. Stretnutie je na programe už tento piatok od 21:00.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
2020-08-10 11:55:51
:D :D :D :D :D :D Toto asi nepotrebuje ani komentár.
2020-08-10 13:01:22
Ani zďaleka sme nekontrolovali hru v 2. polčase. Veď sme mali menšie % držanie lopty, tak aká kontrola a hra na istotu??? Zase sme hrali len ten svoj profesorský futbal a keby proti nám nebol slabý Neapol, ale niekto silnejší, tak by to dopadlo rovnako ako v Ríme a v Liverpoole. Neapol len za 2. polčas vystrelilo na nás 14 striel a vďaka tomu, že nevedia mieriť, tak len 2 išli na Stegiho. My sme dokázali len 1 strelu a aj to mimo bránky. Verte tomu, že ak niečo také ukážu v zápase s Bayernom, tak je to náš koniec. Dosť pochybujem, že Lewandovski nebude mať svoj deň a bude naschvál strieľať mimo.