Barcelone sa podarilo kvalifikovať na záverečný turnaj Ligy Majstrov do Lisabonu aj vďaka skvelému výkonu Lea Messiho v odvete osemfinále s Neapolom. Messi takto potiahol Barcelonu už neraz vo svojej kariére.

Tentokrát potreboval len 20 minút v prvom polčase na to, aby sám porazil Neapol. Počas tejto doby vybojoval penaltu a strelil 2 góly, hoci jeden bol napokon anulovaný kvôli údajnej ruke. Jeho výkon v osemfinále s Neapolom je na jednej strane dobrou správou, no na druhej strane zlou správou. Barcelona dokáže s Messim vo forme poraziť akéhokoľvek súpera, ale len zriedkavo mu v zápase pomôže nejaký spoluhráč.

Katalánci majú v prebiehajúcej sezóne viacero slabých stránok, no Messiho dobrá forma tieto slabiny zakrýva. Tak ako tomu bolo aj po minulé roky. Hlavným problémom je, že aj Messi je len človek a ak má horší deň, potiahnuť by samozrejme mal zvyšok tímu, no to sa nedeje a všetci opäť čakajú len na to, čo urobí ich kapitán.

Ak sa budeme držať odvety osemfinále, štatistiky hovoria jasnou rečou: Neapol zaznamenal 53% držanie lopty a mal aj viac striel na bránu, než domáci celok. Messi bol tým faktorom, ktorý rozhodil obranu súpera a ak sa mu to podarí aj vo štvrťfinále proti Bayernu, Barcelona bude mať v zápase veľkú výhodu.

Katalánci však nemôžu od Messiho očakávať to, že bude mužstvo zachraňovať v každom zápase. Aj hráči ako Griezmann či Suarez na seba musia prevziať zodpovednosť a podať skvelý výkon práve v zápasoch ako napríklad s Bayernom už tento piatok. Pre Blaugranas je šťastím, že sa Messi nezranil po zákroku Koulibalyho a do štvrťfinále Ligy Majstrov má niekoľko dní na to, aby sa dal dokopy.

Ďalšie šťastie majú Katalánci v tom, že Messimu zápasy s Bayernom chutia a Bavorov vyradil z Ligy Majstrov už v dvoch prípadoch. Teraz sa o tretí postup v turnaji cez Bayern pokúsi už v piatok o 21:00. Na druhej strane mu musia pomôcť aj ostatní spoluhráči, pretože teraz to vyzerá, ako by hral sám proti celej Európe.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

5 komentáre
tunno Premium
2020-08-10 12:19:26
Musia prevziat zodpovednost aj iný, pretoze Leo 3 genialne vykony urcite nepoda. Mozno ani nebude mat moznost podat taky vykon.
2020-08-10 12:21:32
No vyzera ze problemom bude i trener, ktory dobrych hracov ma ale ich nepostavi. Mozno to bude tymi plnymi gatami, ked trener hra prvy krat v zivote v LM.