Katalánsky denník Mundo Deportivo tvrdí, že Bayern Mníchov je najlepším futbalovým klubom v roku 2020. Barcelona má však podľa denníka napriek tomu šancu postúpiť do semifinále Ligy Majstrov, pretože v mužstve má Lea Messiho, ktorý sa neraz dokázal dostať pod kožu Bavorom.

Mundo Deportivo vo svojom článku píše, že Bayern Mníchov má obavy z Lea Messiho po jeho posledných vystúpeniach v zápasoch proti nemeckému celku. Denník zdôrazňuje, že Argentínčan bude v piatok hlavným argumentom Blaugranas a zápasy práve proti Bayernu mu nesmierne vyhovujú, čo je dobrým znakom.

Bayern čelil Barcelone v Lige Majstrov trikrát a Barcelona v dvoch prípadoch dokázala nakoniec vybojovať pohár. Predovšetkým vďaka gólom geniálneho Argentínčana. Tak sa stalo aj v sezóne 2008/2009. Barcelona vtedy narazila na Bayern vo štvrťfinále a hneď prvý zápas vyhrala 4:0, z toho Messi zaznamenal 2 góly. V neskoršom finále v Ríme vyhrala nad Manchestrom United 2:0.

V roku 2015 sa mužstvá stretli v semifinále. Prvý zápas sa opäť konal na Camp Nou a Katalánci zvíťazili 3:0, Messi žiaril ešte viac a strelil 2 góly. Jedným z nich bol aj pamätný gól okolo Boatenga. V následnom finále Barcelona opäť nezaváhala a porazila Juventus 3:1.

Bayer dokázal poraziť Barcelonu v roku 2013 a vtedy sa ukázal ako jasne lepším mužstvom. Leo Messi v každom prípade nemohol nastúpiť v odvete na Camp Nou kvôli zraneniu. V spomínanej sezóne sa Bavorom podarilo siahnuť aj na ušatú trofej. Je teda zrejmé, že veľký vplyv na výsledok piatkového štvrťfinále bude mať práve výkon Lea Messiho. A to Bayernu robí vrásky na čele.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-08-11 07:56:08
Bayern tuto sezonu este nehral s tak dobrym timom. V LM mali len Tottenham, Belehrad, Olympiakos a Chelsea. My sme mali aspon Real a Atletico v lige.
2020-08-11 08:21:53
Ja by som upravil nadpis "Bayern má obavy len z Messiho" :-D
Trochu humoru chlapi :-)