Záložník FC Barcelona poskytol rozhovor pre televíziu BeIN USA, v ktorom porozprával aj o šanciach Barcelony v Lige Majstrov.

Výhra nad Neapolom

"Bol to dobrý zápas, zahrali sme ako tím a porazili sme ťažkého súpera. Vypracovali sme si dobrý výsledok v prvom polčase, čo zapríčinilo, že v tom druhom sme boli pokojnejší."

Final 8

"Veríme si, sme jedným z najlepších mužstiev na svete a máme skvelý hráčov. Máme pozitívnu energiu."

Bayern

"Je mi jedno, kto je favoritom. Bayern je skvelé mužstvo, ale uvidíme, čo sa stane. Po zápase sa ukáže, kto je lepší."

Favoriti

"Sme jedným z favoritov, Barcelona je ním vždy. Vyhrať turnaj však môže veľa tímov. Nový formát dáva malú výhodu klubom, ktoré majú teoretické či nižšie šance, pretože môžu prekvapiť v jednom zápase a nie nevyhnutne v dvoch."

Spoluhráči v záložnej formácii

"V zálohe máme veľa dobrých hráčov. Nemám žiadny problém hrať s kýmkoľvek z nich. Sergio Busquets mi veľmi pomohol, najmä na začiatku. Nehovorím len o futbale, ale aj o živote, predstavil mi klub. Mám veľmi dobré vzťahy so všetkými spoluhráčmi."

Pozícia na trávniku

"V tejto sezóne som hral na rôznych pozíciách, v Ajaxe a reprezentácii som jedným z dvoch pivotov, závisí to od rozostavenia a od trénerov či spoluhráčov a taktiky. Každý tréner je iný, objavia sa rôzne taktické detaily."

Hráči

"Ruquimu Puigovi sa v tejto sezóne veľmi darilo, má veľký talent a schopnosti a k tomu vyrastal v La Masii. Pjanić? Je to skvelý hráč, má veľkú kvalitu s loptou. V uplynulej sezóne som hral proti nemu, postará sa o to, že mužstvo bude silnejšie. Messi je iný, než ostatní, s veľkou prevahou je najlepší na svete. Mať ho v tíme je veľkou výhodou."

Hodnotenie sezóny

"Bola to náročná sezóna. Dôležitá je sebakritika, aby sme sa zlepšovali. Zmenili sme trénera, stalo sa toho veľa. Pokúsime sa ukončiť sezónu dobre a vyhrať Ligu Majstrov."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2020-08-12 23:51:45
Správna reč. Treba si veriť. Nie vždy vyhrá papierový favorit.
2020-08-13 00:04:06
Áno Bayern je momentálne v lepšej forme ako mi ale lopta je guľatá všetko je možné hrá sa na jeden zápas ale musíme zahrať celých 90 minút na plno samozrejme celé mužstvo a ísť za výtastvom dúfam že ten zápas skončí v náš prospech vyhráme a postúpime ale bude to ťažký zápas Visca el Barca!