V piatkovom zápase Barcelony s Bayernom Mníchov si obrancovia Blaugranas musia dávať veľký pozor na Roberta Lewandowskeho. Poľský útočník strelil v tejto sezóne Ligy Majstrov už 13 gólov a je na najlepšej ceste ukončiť hegemóniu Cristiana Ronalda a Lea Messiho, ktorí kraľovali tabuľke strelcov celých 12 rokov.

Robert Lewandowski patrí v prebiehajúcej sezóne medzi najväčšie zbrane Bayernu Mníchov. Stal sa najlepším strelcom nemeckej Bundesligy, keď nastrieľal 34 gólov v 31. zápasoch. V nemeckom pohári sa presadil 6-krát v 5. zápasoch. Teraz je krok od toho, aby sa stal najlepším strelcom aj v Lige Majstrov.

31-ročný útočník strelil v tejto edícii Ligy Majstrov 13 gólov v 7. zápasoch. Poliaka sa ako tak držal Erling Haaland, ktorý v drese Borussie Dortmund nastrieľal 10 gólov, no jeho klub z turnaja už vypadol. Ďalší hráči na zozname majú len po 6 gólov. Z tejto skupinky svoje strelecké štatistiky môžu vylepšiť ešte Serge Gnabry, Memphis Depay, Raheem Sterling a Gabriel Jesús. Harry Kane a Dries Mertes svoje pôsobenie v tejto sezóne Ligy Majstrov ukončili. Pokiaľ ide o Barcelonu, tak najlepším strelcom v Lige Majstrov je Luis Suarez, ktorý zaznamenal 4 presné zásahy. Leo Messi má o jeden gól menej.

Lewandowskeho úspech je obdivuhodný aj z iného dôvodu. O korunu kráľa strelcov v Lige Majstrov sa v posledných 12. rokoch delili Cristiano Ronaldo s Leom Messim. Portugalčan vyhral toto súperenie 7-krát, Argentínčan 5-krát. Ak si Poliak udrží formu aj naďalej, predstihne Raula a stane sa stretím najlepším strelcom súťaže. Na obrancov Barcelony čaká mimoriadne náročná úloha, aby zajtra dokázali ubrániť útočníka, ktorý je v životnej forme.

zdroj: as.com
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
Reekwon Admin
2020-08-13 10:36:40
Starosti s hráči budou mít oba dva týmy. Zatímco my budeme muset ustrážit Lewandowského, tak naopak Bayern musí vymyslet, jak odstavit Lea Messiho. Bayern hlavně musí kontrolovat zákroky kolem svého vápna, protože to může Messi skvěle potrestat. Zkrátka musí každý hráč zahrát skvěle, protože každou chybu, každé zaváhaní ve středu pole dokáže Bayern využít.
2020-08-13 13:04:58
Zase porovnávajú neporovnateľné. Ak chcú prirovnať Lewiho k niekomu tak jedine Ronaldo. Messi je iná skupina hráčov a keď sa tak zamyslím je v tej skupine sám. Nie je to neúcta k iným hráčom je len všestrannejší.