Arturo Vidal absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom Ligy Majstrov s Bayernom Mníchov. Ubezpečil, že Barcelona je schopná zabojovať o postup do ďalšej fázy.

[Marc Brau, Barça TV] Zajtra zahráte s Bayernom, ktorý vás veľmi dobre pozná a ktorý vyzerá byť vo veľmi dobrej forme. Vy ste však Barcelona a veríte v postup do semifinále.

"Áno, zajtrajší zápas je veľmi dôležitý. Dúfame, že tento turnaj bude náš. Vieme, že Bayern je v skvelej forme, získal titul a Nemecký pohár. Vieme, že to bude ťažké, ale sme Barcelona a ak zahráme dobre a urobíme to, čo musíme, zabezpečíme si postup. Stretnutie bude pekné a vyrovnané. Dáme zo seba všetko."

[Laura Brugues, TV3] Páči sa vám formát súťaže?

"Mne sa páči, takto sa hrá v Copa América, mužstvá od samotného začiatku bojujú o víťazstvo. V dvojzápase sa mužstvo niekedy stiahne a šou sa komplikuje."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Znervózňovali vás vyhlásenia ľudí, ktorí sú prepojení s Bayernom?

"Počul som to, ale nevenoval som tomu väčšiu pozornosť. Poznám hráčov Bayernu a to, čo sa hovorí vonku, nie je to, čo si myslia. Sú si istí, ale zajtra nehrajú proti tímu z Bundesligy, len s Barcelonou - najlepším mužstvom na svete."

[Helena Condis, Cadena COPE] Zaslúžiš si zajtra miesto v základnej jedenástke vzhľadom na tvoje skúsenosti v Bayerne a kvôli tvojej absencii v zápase s Neapolom?

"[smiech] Neviem, či si zaslúžim. Všetci hráči, ktorí sú v Portugalsku, by chceli hrať a zaslúžia si to. Tréner musí zvoliť jedenástku a tá musí zahrať čo najlepšie, aby postúpila."

[Toni Padilla, Diario Ara] Ako hodnotíš prácu Hansiho Flicka? Ako sa súperí s Bayernom, ktorý je označovaný za favorita?

"Flickovi sa darí veľmi dobre, získal 2 trofeje, čo je veľmi ťažké. Nie je trénerom Bayernu pre nič za nič, zaslúži si to. K otázke favoritov - vždy to tak je. Ale ako som už povedal, Barcelona je najlepším tímom na svete, takže zápas bude vyrovnaný. Uvidíme, kto si poradí lepšie a kto viac zabojuje."

[Jordi Quixano, El País] Je Lewandowski najnebezpečnejším hráčom Bayernu? Je lepší ako Messi ako hovoria Rummenigge či Matthäus?

"Je skvelý, je neúnavným strelcom, je veľmi nebezpečný. Videl som ako sa pripravuje a ako trénuje. Bude veľmi náročné ho kryť, ale sme pripravení. A čo sa týka Lea, je ťažké ho porovnávať, pretože je z inej planéty. Lewandowski je spolu so Suarezom najlepším útočníkom na svete, ale je ťažké porovnávať ho s Messim."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] Čo si pamätáš z tvojho jediného víťazstva nad Bayernom, keď si hral ešte v Leverkusene?

"Spomínam si, že sme hrali Nemecký pohár a vyhrali sme 4:2 či 4:1. Strelil som jeden gól. Ale to bolo dávno, uplynulo mnoho času. Všetky zápasy sú iné, teraz som v Barcelone."

[Josep Capel, Radio Nacional] Čo si myslíš o tom, že niektorí fanúšikovia Barcelony vás nepovažujú za favorita a v otázke postupu sú pesimisti?

"Rozumiem tomu. Sme najlepší na svete, ale v posledných ligových zápasoch sme to neukázali na trávniku. Máme však najlepších hráčov a ak budeme spolupracovať, môžeme poraziť každého. Zajtra to chceme dokázať."

[Marcelo Bechler, Esportiu Interativo] Čo si myslíš o včerajšom zápase Neymara? Rozumieš, prečo ho Barcelona chce kúpiť?

"Áno, ale nie len kvôli včerajšiemu zápasu. Neymar predviedol svoju úroveň, keď hral v Barcelone a preto sa hovorí, že Barcelona ho chce späť. Je talentovaný a určite by nám pomohol. Ale neviem, ako to bude. Včera veľmi dobre zahralo aj veľa iných hráčov. My myslíme len na Bayern."

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

Diskusia

8 komentáre
2020-08-13 19:57:17
Doufám, že bude hrát. Bayern není zvyklý na takovou agresi a napadání, mohla by se jim dostat pod kůži. Zároveň doufám, že to případně nepřežene a nedostane červenou. Ale líbí se mi, že si věří a to je potřeba. Doufám, že se to podaří a Bayernu spadne hřebínek.
2020-08-13 20:27:11
to niekto porovnaval Lewu s Messim? :D ako sorry ale citil by som sa velmi trapne to vyhlasit verejne