Tréner FC Barcelona sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zajtrajším zápasom Ligy Majstrov s Bayernom Mníchov, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

[Laura Brugues, TV3] Ako sa cítite pred zápasom? Ako vyzerá situácia s Dembélém?

"Máme sa dobre, čakáme na zápas. V posledných dňoch sme dobre pracovali, pripravovali sme sa. Povolanie Dembélého je pre nás všetkých veľkou satisfakciou. Bude môcť hrať, pokiaľ to uznáme za vhodné. Nehral už takmer rok, ale máme radosť, že môže prísť na pár minút."

[Marc Brau, Barça TV] Bayern už veľmi dlho neprehral, ale, ako povedal Arturo Vidal, teraz čelí najlepšiemu mužstvu na svete. Ste presvedčení, že môžete postúpiť?

"Samozrejme. Nemôžeme však bagatelizovať zásluhy Bayernu - jeho štatistiky a možnosti. Je to skvelé mužstvo, ale to sme aj my. Podľa mňa bude zápas vyrovnaný, objavia sa rôzne možnosti a máme veľa čo povedať."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Je zajtra nevyhnutné držanie lopty v kontexte celkového víťazstva?

"Bude dôležité, pretože nám to umožní lepšie brániť a to je niečo pozitívne. Bayern má veľký ofenzívny potenciál a je zrejmé, že ak máme loptu, súper nám nemôže ublížiť. Všetko však bude trochu závisieť aj na efektivite. Včera po dlhý čas viedlo mužstvo, ktoré nemalo častejšie loptu. Je možné, že ak budeme mať loptu, súper nám menej ublíži, ale uvidíme."

[Marta Ramon, RAC1] Objavilo sa množstvo deklarácií, ktoré hovoria, že Barcelona už nie je taká ako predtým a že Lewandowski je v súčasnosti lepší ako Messi. Môže to zapríčiniť, že budete ešte motivovanejší?

"Myslím si, že motivácia už existuje. Odohráme veľmi dôležitý zápas proti veľkému súperovi. Zápas bude vyrovnaný. Jedna vec sú vyhlásenia a iná to, čo sa stane na ihrisku. Určite sa obe mužstvá budú chcieť predviesť v dobrom svetle a vyhrať."

[Toni Padilla, Diari Ara] Vo včerajšom zápase sme videli, že Atalanta bola na konci zápasu unavená. Môže byť zajtra dôležitejšia motivácia a srdce, než samotná hra?

"Vo futbale existuje veľa paradoxov. PSG včera odohral dva zápasy, Atalanta hrala vyrovnane. Ide o dve rôzne mužstvá s rôznymi štýlmi. Atalanta má hráčov, ktorí nemajú taký talent a to rozhodlo."

[Javier Giraldo, Diario Sport] Zvažoval si 'obetovať' jedného útočníka v prospech štvrtého záložníka?

"Zvažovali sme množstvo vecí, ale zajtra ich uvidíte. Rozostavenie je dôležité, ale možno nie až tak. Vieme, aký talent a rýchlosť má toto mužstvo. Keď Bayern bude mať loptu, budeme sa musieť brániť. V zásade však budeme chcieť udržať sa pri lopte a ublížiť súperovi."

[Josep Capel, Radio Nacional] Znepokojuje vás rytmus hry, ktorý nastolí Bayern?

"Zo strany Bayernu nás znepokojuje veľa vecí, pretože je to kompletné mužstvo. Dokáže ako vytvárať tlak, tak aj brániť. Veľa hráčov útočí a k tomu hrá s presingom. Vieme to a uvidíme, či sa nám podarí dostať sa spod presingu. Dokážeme to urobiť. Vtedy budeme schopní ublížiť súperovi. Myslím si, že nikto nebude úplne dominovať, obe mužstvá budú útočiť a brániť. Ten, kto bude efektívny, postúpi."

[Jordi Quixano, El País] Čo si myslíš o slovách, že Lewandowski je lepší ako Messi? Je to práve tento útočník, ktorý ťa z mužstva súpera znepokojuje najviac?

"Je pravda, že Lewandowski je skvelým hráčom, ale nie je tak dobrý ako Leo. To je jasné. Je vo veľmi dobrej forme, v Lige Majstrov má 13 gólov a spoluhráči mu pomáhajú. Leo je však taktiež vo forme, videli sme to v zápase s Neapolom."

[Juan Jimenez, Diario AS] Cruyff vždy hovoril, že takéto zápasy musia vyhrávať najdôležitejší hráči v mužstve. Súhlasíš s ním?

"Messi nám určite môže pomôcť vyhrať, ale vždy som veril v silu tímu. Messimu treba asistovať, prihrať mu loptu. On sám si vie vypracovať akciu, ale bez sily tímu by Leo nebol tak dobrý, rovnako ako každý iný hráč."

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-08-13 23:12:04
Mám pocit, že v kabíne sú nastavení dosť sebavedomo na túto súťaž. Uvidíme, či to bude zajtra na Bayern stačiť, lebo majú chlapci dosť silné vyhlásenia v niektorých ohľadoch.
2020-08-14 00:33:23
Ako tak čítam tie články všetko je jasné a nič nebráni aby začal zápas.
Ja si myslím že zajtra končíme.