Hansi Flick bol po víťazstve nad Barcelonou veľmi spokojný, ale zdôraznil, že mužstvo musí naďalej pracovať, ale zrealizovalo svoje ciele.

Cítiš sa ako v roku 2014, keď si bol asistentom Löwa a vyhrali ste 7:1 nad Brazíliou?

"Nepozerám sa do minulosti. Radšej myslím na prítomnosť. Odohrali sme úžasný zápas. Sme spokojní a veľmi šťastní. To ste cítili v šatni. Ale stále nám zostávajú odohrať ďalšie zápasy a v každom z nich sa môže stať všetko. Teraz sa musíme sústrediť na budúcnosť, ale sme veľmi spokojní s výkonom, ktorí sme predviedli. Od zajtra už musíme dobíjať batérie na semifinále. Musíme pracovať, aby sme sa dostali tam, kde chceme byť."

Máš dojem, že toto historické víťazstvo sa zapíše do kníh?

"Áno, ale rovnako pôsobivé by to bolo, ak by zostal stav aj 3:1. To, čo sa dnes stalo, bolo pôsobivé a je to signál, ktorý sme vyslali iným klubom. Máme veľmi skúsených hráčov. Musíme sa sústrediť na nasledujúci zápas. Teraz nás čaká analýza toho, čo sa stalo a pripraviť sa najlepším možným spôsobom. Vieme však, že nasledujúci súper bude veľmi ťažký."

Je niečo, čo sa ti nepáčilo?

"Pri víťazstve 8:2 si nemyslím, aby som musel odpovedať na také otázky. Samozrejme, že je treba zdôrazniť pozitíva. Dobre sme hrali v presingu a získavali sme lopty. Chalani to robili dokonale. Musíme analyzovať zápas, aby sme zistili, čo je potrebné zlepšiť."

Páčila sa ti hra Ivana Perišića? Má tento Bayern nejaký limit?

"Páčilo sa mi sledovanie tohto predstavenia, ktoré predviedli všetci hráči, ako tí zo základu, tak aj všetci ostatní, ktorí sa dostali na ihrisko neskôr. Hrali so sebadôverou. Všetci sú dôležitými hráčmi. Čo sa týka Perisića, bol jednou z možností a dokázal, že je pre nás dôležitý."

V semifinále sú už traja nemecký tréneri.

"Teší ma úspech Nagelsmanna a Tuchela. Sme medzi štvoricou najlepších klubov Európy. Všetci chceme postúpiť do finále a dúfam, že to bude nemecké finále."

zdroj: as.com
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
2020-08-15 09:03:33
Aky signal? Mali ste najslabsie muzstvo v playoff. Hrat s lenivymi kuzelkami je lahke.
2020-08-15 09:22:16
boli proste lepší ... nie o triedu , ale o dve ... rozobrali nás ako lego ... Viac k tomu asi netreba písať , ani sa k tomu vracať , história je napísaná , už budeme navždy za tých babrákov čo 3x po sebe vypadli zahanbujúcim spôsobom , z toho 3. vypadnutie sa zapísalo do dejín ... Dôležité je aby sa niečo začalo diať ... Mne sa celkovo nepáči ten spôsob riadenia Barcelony , volenie si prezidenta na určité obdobie , zvolí sa tam neschopný človek ako bartomeu , a vidíte ako to dopadlo ... možno ďalšie obdobie (snáď) sa to ako tak uhladí a potom zas príde nejaký amatér a dostane klub do kolien , dlhov atď ... nepáči sa mi to