2:8. Tak historické poníženie FC Barcelona v Lige Majstrov si veru nepamätáme. Bayern Mníchov rozobral Blaugranas na súčiastky vo včerajšom štvrťfinále najprestížnejšej klubovej súťaže sveta. Aké známky si Katalánci za toto 'galapredstavenie' zaslúžili?

Hodnotenie hráčov bolo tentokrát zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 3,8

Presne vedel, kedy si 'naplánovať' deň voľna. Počas celej sezóny predvádza fantastické zákroky a práve včera podal najhorší výkon z celého ročníka. Nemecký brankár samozrejme nemohol priamo za inkasované góly, ale nepredviedol absolútne nič navyše, ani sa len nepriblížil k svojej zvyčajnej úrovni. V rozohrávke či pri zákrokoch bol viditeľne nervózny.

Semedo - 4

Nechal Bayernu na svojej ľavej strane priveľa voľného priestoru a mužstvo za to tvrdo pykalo. Jeho výkon ilustruje bránenie Daviesa pred piatym gólom súpera - ten ho úplne zosmiešnil.

Piqué - 4,9

Najlepší výkon z obrannej štvorice Barcelony, ale postupne hodil uterák do ringu, keď videl ako mužstvo inkasuje gól za gólom.

Lenglet - 3,8

Absolútne nestíhal za Lewandowskim či Gnabrym počas úplne celého zápasu.

Alba - 5

Ani jemu sa v obrane nedarilo, no ukázal viac bojovnosti ako viacerí jeho spoluhráči a mal prsty v dvoch góloch.

Sergi Roberto - 4,9

Setién ho stiahol už na polčas, keďže počas tých 45. minút neukázal absolútne nič. Neustále strácal aj jednoduché lopty.

Busquets - 4,7

Na Busquetsovi bolo vidieť aký je pomaly a že nestíha rýchlym hráčom súpera. Katalánci samozrejme budú dúfať, že sa jednalo len o ojedinelý zápas a do budúcej sezóny sa dá dokopy, ale...

De Jong - 4,6

Ani jemu sa v zápase nedarilo podľa predstáv a veľmi veľa toho pokazil. Zažil však vysokú školu futbalu. V klube by mal zotrvať aj po veľkých zmenách, ktoré sľubuje prezident Bartomeu.

Vidal - 4,3

Nabehal toho veľmi veľa, ale inak nepredviedol nič. Prečo Riqui Puig nezasiahol aspoň do jedného z posledných dvoch zápasov Barcelony?

Suarez - 5,7

Strelil veľmi umný gól, keď poslal Boatenga na párky, ale tento zápas bol v každom prípade opätovným dôkazom toho, prečo Barcelona potrebuje novú deviatku.

Messi - 5,8

V úvodnej fáze zápasu nastrelil žrď, v čase, kedy bol boj o postup vyrovnaný. Po zvyšok zápasu však nemal zo strany spoluhráčov vôbec žiadnu podporu na to, aby mohol ukázal niečo zo svojho talentu.

Náhradníci

45' Griezmann - 5

Dostal sa na trávnik v druhom polčasu v podstate za rozhodnutého stavu a svoj výkon prispôsobil absurdnosti, ktorú jeho spoluhráči dovtedy predvádzali. Nemal na zápas absolútne žiadny vplyv.

70' Fati - 5,3

Setién ho opäť hodil do vody za totálne rozhodnutého stavu do mužstva, ktoré bolo psychicky úplne dne, v očakávaní, že vystrieľa postup? Katalánci boli v tom čase zarezaní a snažili si vymodliť záverečný hvizd.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: twitter forcabarca.sk

Diskusia

24 komentáre
2020-08-15 09:05:40
-1 kazdy jeden, tu nie je co hodnotit...
2020-08-15 09:05:57
Všetci mohli dostať 2,8 :D Alebo 0 rovno.