Joan Gaspart, bývalý prezident FC Barcelona, komentoval včerajší zápas Barcelony s Bayernom Mníchov pre rozhlasovú stanicu Cadena SER.

Pocity

"Sú veľmi smutné, tak ako u všetkých culés. Už som si prežil aj smutné večery, také ako tento, ale aj radostné. Ak niekto cíti beznádej, nech navštívi ľubovoľnú nemocnicu - tam rozhodne uvidí väčší smútok."

Piquého slová

"S horúcou hlavou môžete povedať veľa vecí. Poznám Gerarda od detstva. Aj on si musí premyslieť rôzne veci, stačí sa pozrieť na góly, ktoré nám strelil Bayern. Piqué sa nechal ovládnuť emóciami, hovoril viac ako fanúšik Barcelony, než ako futbalista. Možnože v sobotu, keď bude schopný sa vyspať, dokáže sa vzchopiť a uvidí, že piatkový večer bol veľmi smutný, ale Barcelona nezanikne, podobne ako dojmy z tohto zápasu... Slnko bude vychádzať aj naďalej. Zostáva veriť, že pred začiatkom nasledujúcej sezóny sa prijmú správne rozhodnutia. Tu najviac bolí výsledok. Je možné prehrať, ale výsledok je veľmi vysoký a to bolí."

Mal Piqué pravdu?

"Piqué je dedičstvom Barcelony a má pred sebou ešte roky futbalu a pokiaľ ide o to, čo povedal osobne, nesúhlasím s ním. Myslím, že existujú pozitíva. Máme silnú akadémiu a veteránov ohromnej kvality, takých ako Messi. Oni sa môžu postarať o to, že Barcelona bude opäť veľmi úspešná. Bol to smutný večer počas smutného obdobia pre svet. Milujem Barcelonu ako nikto iný, ale podpísal by som sa aj pod 14 inkasovaných gólov, ak by sme v nasledujúci deň vstali s novou nádejou. Myslime radšej na tieto pozitíva a neprežívajme horúce udalosti tohto večera. Treba túto búrku prečkať."

Rozhodnutia

"Nechcem dodať satisfakciu tým, ktorí nemilujú Barcelonu. Ja som si prežil už všetko a tým, ktorí milujú Barcelonu, by som povedal: 'hlavu hore'."

Bartomeu a voľby

"Je august, o 5 týždňov začína nová sezóna. Vyhlásenie volieb teraz by nedalo novému vedeniu čas na prípravu na novú sezónu. Bartomeu musí ukázať, že miluje Barcelonu a vziať túto situáciu na svoje plecia ako prezident. Mal by zostať, pretože neexistuje iné riešenie. Podobne ako pamätný večer v Sevilli, kedy všetci hovorili, že Núñez musí odstúpiť a potom nám zabezpečil množstvo úspechov."

zdroj: Cadena SER, AS
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
2020-08-15 10:10:35
Šašek....
Jj tak spolehej na veterány příští rok může být záloha Bus, Raketa, Pjanic.
V obraně Pique v útoku Sua
A dostaneme už 10 tentokrát třeba od PSG a dalších
Jdu blejt velebnosti
Ten tým potřebuje Cistky
Stará líná, bez motivace hrající garda VEN
Araujo, Puig, Fati, Trincao, Lautaro zaklad
2020-08-15 10:11:12
Presne tak hlavu hore a veriť v nádej tomu ja verím.