Španielske médiá vôbec nepochybujú o tom, že Quique Setién končí na lavičke FC Barcelona po zahanbujúcej prehre Barcelony s Bayernom Mníchov. Tlač zároveň začína spomínať mená potenciálnych kandidátov na post trénera prvého tímu.

Setién má platnú zmluvu do roku 2021 s možnosťou jej predĺženia o jeden ďalší rok, ale všetko poukazuje na to, že z klubu odíde predčasne. Mundo Deportivo píše, že tréner nebol schopný získať s mužstvom akúkoľvek trofej a okrem toho má so svojim asistentom Ederom Sarabiom napäté vzťahy s hráčmi, ktoré sa už nedajú napraviť. Denník informuje, že poníženie v zápase s Bayernom bolo posledným klincom do rakvy a rozhodnutie na úrovni vedenia bolo prijaté už skôr. Madridský denník Marca na druhej strane informuje, že vedenie klubu už nejaký ten čas prečesáva prestupový trh v snahe nájsť nástupcu Setiéna, najmä po tom, čo Barcelona nevyhrala španielsky titul. AS aj Sport dodávajú, že Barcelona môže Setiéna prepustiť v priebehu najbližších hodín.

Vyhodenie Ernesta Valverdeho a najatie nového trénera malo mužstvu dodať impulz. Bývalý tréner Betisu Sevilla, ktorý sľuboval Barcelonu v štýle Cruyffismo a teda aj dobrú hru mužstva, však sľuby nedokázal naplniť. Neprišiel ani impulz, ani viditeľný vizuálny efekt, ani výsledky. Barcelona sa pod vedením Setiéna rýchlo rozlúčila s Copa del Rey, neskôr prišla aj o titul v La Lige a teraz potupne vypadla aj z Ligy Majstrov. Okrem toho tréner nedokázal nadviazať dobré vzťahy s hráčmi.

Kto bude ďalší?

Médiá už začínajú písať aj o možných nástupcoch Setiéna. Mundo Deportivo informuje, že cieľom Barcelony je Xavi Hernández. Legendárny záložník v každom prípade nedávno priznal, že v súčasnosti nie je vhodný moment na návrat do Barcelony, ale podľa tlače má v zmluve s Al-Sadd klauzulu, ktorá mu umožňuje odchod do katalánskeho klubu v prípade ak dostane formálnu ponuku. Xavi však so súčasným vedením nemá práve ideálne vzťahy a súčasný chaos panujúci v klube ho môže motivovať skôr k tomu, aby si počkal na výsledky prezidentských volieb, ktoré sú naplánované na budúci rok.

Ďalším možným nástupcom Setiéna je Mauricio Pochettino, ktorého problémom môže byť predchádzajúca minulosť v Espanyole, hoci Argentínčan nedávno zmiernil vyhlásenia z minulosti a uviedol, že nevylučuje svoje pôsobenie na Camp Nou. Cadena SER dokonca priniesla informáciu o tom, že Bartomeu sa mal vo štvrtok stretnúť s Pochettinom. RAC1 uvádza, že Barcelona pracuje na najatí Pochettina už niekoľko týždňov. Madridský denník AS tvrdí, že trénera si v klube cenia vďaka práci, ktorú odviedol v Tottenhame a má dokonalé vzťahy s Ramonom Planesom. Ponuku Barcelony by neodmietol.

Marca a Sport pasovali Pochettina do úlohy favorita na post trénera FC Barcelona. Katalánci majú na pamäti aj Ronalda Koemana, ale jej bývalý hráč má prácu v reprezentácii Holandska pred Majstrovstvami Európy 2021 a okrem toho mal v nedávnom čase vážne zdravotné problémy. Budúcnosť Quiqueho Setiéna by sa mala vyjasniť už vo veľmi krátkom čase a neskôr môžeme zo strany médií očakávať ďalšie informácie týkajúce sa jeho nástupcu.

zdroj: mundodeportivo.es cadena ser, as.com sport.es
foto: facebook

Diskusia

18 komentáre
mito669 Premium
2020-08-15 10:46:39
Dúfam že ďalší budu Suarez, Rakitic, Roberto, Umtiti a Busquets
2020-08-15 10:46:43
To je jedno. Nic sa nezmeni. Ani traja guardiolovia nam nepomozu ked ti zebraci na ihrisku fyzicky nestihaju. Uz roky tu hovorim ze futbal je o rychlosti. Ale milanko a spol to do vcera nevedeli pochopit