Ronald Koeman usilovne pracuje na novom športovom projekte Barcelony hneď od začiatku svojho dobrodružstva na trénerskej stoličke FC Barcelona. Novinári informujú aj o prvých krokoch holandského trénera. Týkajú sa aj dvojice Frenkie de Jong a Antoine Griezman.

Holandský taktik je rozhodnutý postarať sa o to, aby Griezmann s De Jongom hrávali na pozíciách, na ktorých sa im bude dariť najlepšie. Obaja hráči sa k Barcelone pripojili len pred rokom, ale ako pod Valverdem, tak aj pod Setiénom hrali na iných pozíciách, než na aké sú zvyknutí. Koeman sa rozhodol túto situáciu zmeniť.

"Plánom je, aby Frenkie hrával na pozícii, na ktorej hráva aj v reprezentácii," uviedol nový tréner v rozhovore pre NOS. "Spomínam si, že som navštívil zápas Barcelony a videl som ho hrať na pozícii, na ktorú by som ho ako tréner neposlal. Miniete množstvo peňazí na mladého hráča. Mali by ste ho potom využívať na tej jeho pozícii, kde môže podávať výkony, ktoré od neho očakávate. V Ajaxe aj v reprezentácii Holandska ukázal, ktorá pozícia mu svedčí najlepšie a práve tam by mal hrať aj v Barcelone," povedal Koeman.

"Na tomto poste je tvrdá konkurencia, takže musíte byť v skvelej forme a kondícii. Ale bude to na pozícii, ktorá mu sadne," povedal.

A to sa týka aj Griezmanna, ktorý bol v Atléticu Madrid nesmierne dôležitým hráčom, no v Barcelone už nehral na pozícii, na ktorej podával výkony, ktoré sa od neho očakávali: "To isté platí pre Griezmanna. Nie je to typický krídelník, takže s ním musíte hrať na jeho prirodzenom poste, v úlohe, ktorá mu svedčí najlepšie a kde môže preukázať svoje schopnosti. Ako tréner musíte poznať svojich hráčov a zabezpečiť, aby ste z nich dostali to najlepšie," uzavrel nový tréner Blaugranas.

zdroj: goal.com
foto: facebook

Diskusia

14 komentáre
2020-08-21 10:42:27
super zpráva! O Frenkiem nepochybuju že bude skvělej a Tonda snad ukáže že fotbal hrát nezapomněl a vytře nám pochybovačům zrak!
2020-08-21 10:44:13
Že by konečně někdo, kdo nemá hlavu v zadku? Jeden z hlavních problému naší hry je právě stavění na nepřirozené pozice. Uvidíme :)