Lionel Messi strávil v Barcelone celú svoju futbalovú kariéru a teraz sa rozhodol pre odchod. Je to správa, ktorá už nejaký ten čas rezonuje celým svetom. Ramon Planes, športový riaditeľ FC Barcelona, dnes potvrdil, že hrozba odchodu kapitána je skutočná, no klub urobí všetko preto, aby Argentínca udržal v mužstve.

S možným Messiho odchodom z metropoly Katalánska súvisí aj viacero dôležitých otázok, na ktoré je potrebné aj odpovedať. Tie najväčšie otázniky zhrnie tento článok.

Čo Messiho dotlačilo k tak radikálnemu rozhodnutiu?

Aktuálne udalosti viseli vo vzduchu už nejaký ten čas a culés sa tohto momentu obávali už dlhšie. Kapitán Barcelony bol čoraz frustrovanejší najprv z pôsobenia mužstva v Lige Majstrov, kde zažil nepríjemné prehry s Juventusom, Rímom či Liverpoolom. Do mužstva však neprichádzali posily, vďaka ktorým by Barcelona bola konkurencieschopnejším mužstvom v Európe. Ponižujúca prehra 2:8 s Bayernom Mníchov len potvrdila, že mužstvo má k zisku ušatej trofeje nesmierne ďaleko. Messi pritom videl nejedného hráča, ktorý prišiel do Barcelony, aby mužstvo posilnil, no potom sklamal a z Camp Nou sa porúčal zadnými dverami.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

10 komentáre
2020-08-26 15:39:12
no nič legenda pravdepodobne odchádza, muselo byť toho neskutočne veľa zhnitého v štáte "Barcelonskom", že dieťa FCB chce dať Barce zbohom, ale jeho rozhodnutiu sa nie je čo čudovať a my môžeme len dúfať, že silná generácia hráčov sa tu niekedy ešte objaví, možno už nebude druhý Messi či Iniesta ale snáď tu budú znovu hráči čo nám vyčaria úsmev na tvári...Puig a Fati sú svetlom na konci tunela
2020-08-26 15:48:03
Mali sme si nechať andreho gomesa