Španielske médiá informujú o tom, že Messi už netrvá na tom, aby z klubu odišiel zadarmo. Zmenil prístup a tentokrát sa chce s klubom dohodnúť na podmienkach svojho odchodu z metropoly Katalánska. Informujú španielske médiá.

Argentínec na základe týchto správ dúfa v mierové vyriešenie celej záležitosti týkajúcej sa jeho odchodu z Barcelony. Chce sa vyhnúť súdnym ťahaniciam s katalánskym klubom. Josep Maria Bartomeu však odmieta rokovať o jeho predaji. Prípadní záujemcovia musia vyplatiť jeho odstupnú klauzulu vo výške 700 miliónov eur. Messi sa chce podľa posledných správ stretnúť s predstaviteľmi klubu, ale sa pokúsili nájsť schodné riešenie pre obe strany. Chce zabrániť ďalším nepríjemnostiam, ktoré by vrhli na Barcelonu ešte horšie svetlo. Je totiž zrejmé, že spor Barcelony s jej najlepším hráčom v histórii by poškodil povesť oboch strán. Súdny proces je tak tým posledným, čo si Messi a Barcelona želajú.

Messi mal požiadať svojich právnikov, aby zorganizovali stretnutie s predstaviteľmi klubu, na ktorom sa prostredníctvom dialógu pokúsia nájsť najschodnejšie riešenie, aby situácia naďalej neeskalovala. Je však veľmi málo pravdepodobné, že dôjde k dohode, pretože Barcelona nechce o odchode svojho kapitána ani počuť a poukazuje na 700 miliónovú odstupnú klauzulu. BBC dokonca tvrdí, že podobne ako Messiho rozhodnutie odísť je konečné a definitívne, konečné a definitívne je aj rozhodnutie klubu predať Messiho len prostredníctvom odstupnej klauzuly. Médiá dokonca informujú tom, že Bartomeu sa s Messim nemá záujem ani len stretnúť, aby s ním riešil podmienky odchodu.

zdroj: El Periodico, L'Equipe, BBC
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

21 komentáre
2020-08-29 09:05:05
Na tom jde jen videt, ze Bartomeu je krysa a potkan
2020-08-29 09:19:09
Messi ma tromf v rukách,dobre mu právnici poradili dohodu,kedže ten smrad sa s ním nechce baviť už vidím ako to ide na FIFA a arbitražný súd,nakoniec fakt odíde zadarmo.