Lionel Messi v rozhovore pre Goal.com oznámil, že zostáva v Barcelone. Kapitán Barcelony si uvedomil, že musí zotrvať v klube, aby sa vyhol ťahaniam na súde s katalánskym klubom.

"Keď som oznámil moje želanie manželke a deťom, bola to brutálna dráma. Celá rodina začala plakať, moje deti nechceli opustiť Barcelonu a tiež nechceli meniť školy. Ale ja som sa pozeral ďalej za plot, chcel som súťažiť na najvyššej úrovni, vyhrávať tituly, súťažiť v Lige Majstrov. Môžete vyhrať či prehrať, pretože je to veľmi zložité, ale musíte súťažiť," uviedol Messi v rozhovore pre Goal.com.

"Aspoň preto súťažiť a nie sa rozpadnúť ako v Ríme, Liverpoole či Lisabone. To všetko ma doviedlo premýšľať nad rozhodnutím, ktoré som vyriekol," vyhlásil.

Novým ambíciám prijať nové výzvy však dala stopku Barcelona na čele s Bartomeuom. Messi tvrdí, že si bol istý, že prezident mu dal sľub, že môže odísť: "Myslel som si a bol som si istý, že som mohol pokojne odísť, prezident o tom vždy hovoril a na konci sezóny som sa mohol rozhodnúť či zostanem alebo nie. Teraz sa držia skutočnosti, že som to nepovedal pred 10. júnom, keď vyšlo najavo, že 10. júna sme súťažili o La Ligu uprostred tejto hroznej sezóny poznačenej koronavírusom, ktorý ju celú zmenil," vysvetlil.

"Nebol som šťastný a chcel som odísť. Nebolo mi to povolené a preto ostanem v klube pretože nechcem ísť proti Barcelone na súd. Vedenie na čele s Bartomeuom je pre tento klub pohroma."

"A to je dôvod, prečo budem pokračovať v klube. Teraz budem pokračovať v klube, pretože prezident mi povedal, že jedinou cestou, aby som mohol odísť, bolo vyplatiť 700 miliónov eur v klauzule a to je nemožné," povedal Messi.

Existovala aj iná cesta: Messi mohol Barcelonu žalovať a celá záležitosť by sa rozhodla súdnou cestou. Argentínec v každom prípade nechce ísť touto cestou a tak v klube zostane do konca platnosti svojho kontraktu.

"Bola tam aj iná cesta a išlo o súd. Nikdy by som našiel na súd proti Barcelone, pretože je to klub, ktorý milujem, ktorý mi dal všetko, odkedy som prišiel. Je to klub môjho života, vybudoval som si tu svoj život. Barcelona mi dala všetko a aj som dal všetko jej. Viem, že nikdy mi nezišlo na um, aby som žaloval Barcelonu na súde," pokračoval.

Messi v rozhovore pre Goal.com porozprával aj o srdcervúcom rozhovore so svojim synom Thiagom, ktorý nechcel odísť a pochválil manželku Antonellu, že stála po jeho boku napriek tomu, že chcel odísť z Barcelony: "Matteo je stále malý a neuvedomuje si, čo to znamená ísť niekam inam a žiť na pár rokov niekde inde. Thiago je starší. Počul niečo v TV, na niečo prišiel a opýtal sa. Nechcel som, aby vedel čokoľvek o tom, že by bol nútený odísť, musiel žiť v novej škole a nájsť si nových priateľov," vysvetlil.

"Plakal predo mnou a povedal 'nechoďme'. Opakujem, toto bolo veľmi ťažké, naozaj. Bolo to pochopiteľné. Stalo sa mi to. Je veľmi ťažké prijať rozhodnutie. Milujem Barcelonu a nikde inde nenájdem lepšie miesto ako tu. Napriek tomu mám právo sa rozhodnúť. Chystal som sa hľadať nové ciele a nové výzvy. A zajtra by som sa mohol vrátiť, pretože tu v Barcelone mám všetko," povedal.

"Mojich synov, moju rodinu, vyrastali tu a pochádzajú odtiaľ. Nebolo nič zlé na tom, že som chcel odísť. Potreboval som to, potreboval to klub a bolo to dobré pre každého. Moja manželka, so všetkou tou bolesťou v duši, ma podporovala a sprevádzala," dodal.

Messi sa teraz pripojí k mužstvu a odštartuje prípravy na novú sezónu pod trénerom Ronaldom Koemanom. Je o čo bojovať.

 

AKTUALIZÁCIA

 

18:45 "Povedal som klubu a zvlášť prezidentovi Bartomeuovi, že chcem odísť. Vedia to od začiatku poslednej sezóny. Hovoril som im to počas posledných 12 mesiacov. Ale zostanem, pretože nechcem proti klubu začínať žiadnu vojnu na súde."

"Budem hrať aj naďalej tak ako doteraz. Môj postoj sa nezmení. Vždy som chcel to najlepšie pre klub a pre šatňu."

18:42 "V Barcelone už nejaký ten čas neexistuje žiadny projekt a nič také. Len sa žongluje a zakrývajú sa diery s vývojom, aký nastane."

 

zdroj: goal.com
foto: facebook

Diskusia

44 komentáre
2020-09-04 18:07:32
Ostal preto aby sa nedostal do právneho sporu s vedením ale jeho vzťah k Barto vieme všetci...teraz Leo ostal tak odstup ty hyena
mito669 Premium
2020-09-04 18:07:38
Ideme po treble ?