Tréner FC Barcelona sa rozhodol urobiť zmeny v rozostavení prvého tímu. Koeman verí, že Barcelona sa vráti do starých koľají, ak bude hrať systémom 4-2-3-1.

Ronald Koeman pokračuje v zdokonaľovaní herného systému Barcelony. Katalánsky denník Sport tvrdí, že holandský tréner dospel k záveru, že pri súčasnom kádri bude najlepším východiskom zmena rozostavenia na 4-2-3-1. Barcelona potrebuje nájsť rovnováhu medzi defenzívou a ofenzívou bez toho, aby neprišla o nič zo svojej efektivity v útoku. Tréner si uvedomuje, že jeho mužstvo musí dosahovať dobré výsledky, ale zároveň musí hrať atraktívny futbal.

Kľúčom k úspechu je rozostavenie s dvojicou pivotov. Tí budú mať za úlohu podporovať defenzívnu štvoricu hráčov, ktorá si bude môcť hľadať miesto na ihrisku. Na stranách ihriska sú krajní obrancovia podporou pre krídelníkov. Hráči Koemana musia vedieť zahrať aj silovo, preto prvé dva týždne tréningov boli venované do veľkej miery práve tomuto hernému aspektu. Mužstvo musí vedieť znemožniť súperovi komfort pri výstavbe akcií.

Príkladom toho, že Barcelona hrala aj v rozostavení 4-2-3-1, je sezóna 1996/1997. Bobby Robson mal k dispozícii množstvo ofenzívnych hráčov ako Ronaldo, Giovanni, Figo, Luis Enrique, Oscar, Pizzi či De La Peña. Anglický tréner zabezpečil ofenzívnu líniu dvojicou defenzívnych záložníkov. Tejto úlohy sa zhostili Guardiola a Popescu.

V neskoršom období hru s dvojicou pivotov využíval aj Louis van Gaal, aby na trávnik dostal Ronaldinha a Riquelmeho. Jeho nástupca, Radomir Antić, posadil na lavičku Argentínca a zmenil rozostavenie na 4-4-2, vďaka čomu zachránil sezónu. Frank Rijkaard sa po odchode Edgara Davidsa rozhodol vsadiť na systém 4-3-3 s Ronaldinhom na ľavom krídle.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2020-09-12 08:57:09
Mohli by ste pre fanúšikov napísat že Griezmann bude mať číslo 7
2020-09-12 08:59:40
Ak by ste mali záujem, vytvoril som ligu vo Fantasy Premier a budem veľmi rád, ak sa pripojíte - kód: i90nln