Tréner FC Barcelona sumarizoval posledný prípravný zápas na novú sezónu. Zhodnotil výkon svojho mužstva v zápase proti Elche a vyjadril sa aj k situácii Riquiho Puiga.

Camp Nou

"Bolo to po prvýkrát, čo som zasadol na túto lavičku. Bolo to výnimočné. S fanúšikmi by to bolo iné."

Zápas

"Na začiatku sme hrali dobrý presing, získali sme množstvo lôpt a mali sme nejaké šance, ale nevyužili sme ich. V niektorých momentoch sme boli najlepšia Barcelona do tohto momentu, hovorím o prvých 20 minútach druhého polčasu. Musíme však byť efektívni, nie som spokojný, pretože sme strelili len jeden gól a príležitostí bolo veľa. Nechýba nám kvalita, máme veľa hráčov, ktorí môžu streliť viac gólov. Na konci sme boli unavení, ale to je normálne. Vo všeobecnosti sme zahrali dobrý zápas."

Útočníci

"Majú dostatočné zručnosti. Musíme hľadať spôsoby ako vyhrávať, môže to byť s Griezmannom, s Leom... Existuje totiž výmena pozícií."

Presing

"Mám rád, ak mužstvo využíva presing. Dnes sme toho videli veľa, ale mýlili sme sa pri finálnej prihrávke... Mohli sme vyhrať 4 či 5:0."

Coutinho

"Dúfam, že uvidíme jeho skvelú hru. Je to veľmi dobrý hráč, dobre pracuje fyzicky a s loptou. Je pre nás dôležitý."

Pjanić

"Nemôžeme vyvodiť priveľa záverov, pretože kondične ešte nie je na najlepšej úrovni. Prekonal koronavírus. Musíme ísť krok po kroku."

Ansu Fati

"Je to skvelý hráč, myslím si, že dnes mal veľa šancí, musí sa viac sústrediť."

Riqui Puig

"Nie je pravda, že s ním nepočítam. Rozprávam sa s mladými hráčmi, musia hrať. Nemôžu sedieť na lavičke. On, Aleñá, Pedri... Riquimu som povedal, že pre neho bude ťažké dostať minúty a konkurencia je veľká. To je všetko. Povedal som mu, že jeho budúcnosť je tu, ale to závisí od neho. Poradil som mu hosťovanie. Mladí hráči vo veku 20 rokov musia hrať. Vyvodili sme závery po troch týždňoch a Puig čelí veľmi veľkej konkurencii a to celú záležitosť komplikuje. Hosťovanie by mu padlo vhod."

zdroj: marca.com
foto: facebook

Diskusia

32 komentáre
2020-09-19 22:09:34
To je debil ? fakt on pošle našeho nejlepšího, nejvíce kreativního hráče pryč ? kdykoliv Riqui nastoupil už i pod VV tak byl všude, měl přehled jak kdyby vyrůstal od malička v dospělém fotbalu ... skoda Koemanovi jsem trosku veril že nastolí režim ale nastolí maximálně tak hovno s prominutím, budou hrát “dědci” na úkor mladých ... učte se od Kloppa všichni na světě, a od Flicka z Bayernu
2020-09-19 22:09:55
Veď Puig schová do rukáva Aleňu aj Pedriho.