Katalánsky denník Sport informuje, že Ronald Koeman už zvolil základnú jedenástku na zápas s Villarrealom. Holanďan má zopakovať zostavu zo zápasu s Elche. Denník tvrdí, že nový tréner Barcelony sa bude spoliehať predovšetkým na skúsených hráčov.

FC Barcelona začína už v nedeľu svoju púť novým ročníkom La Ligy a jej prvým súperom bude Villarreal. Zápas sa odohrá na Camp Nou. Katalánsky denník Sport uviedol, že ak sa nestane nič neočakávané, na trávniku by sme mali vidieť tú istú základnú zostavu ako v zápase s Elche. Koeman má rozhodne jasno v prípade postu brankára, pretože Marc-André ter Stegen bude mimo hru ešte niekoľko týždňov a jeho miesto zaujme Neto. Brazílčan mal v posledných zápasoch možnosť ukázať svoje kvality. Iñaki Peña bude plniť úlohu náhradného brankára.

V obrane väčšie zmeny v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi nečakajme. Štvoricu obrancov vytvoria Sergi Roberto, Gerard Piqué, Clement Lenglet a Jordi Alba. Prvý z menovaných môže čoskoro prísť o konkurenciu, pretože médiá tvrdia, že odchod Nélsona Semeda z Camp Nou je už len otázkou času. Možnože do klubu príde Sergiño Dest, ale aj keby sa tak stalo, istý čas potrvá, kým sa nová posila zohrá s mužstvom a Koeman ho do hry určite nepošle hneď v základe na Villarreal. Na stopérov však vytvára veľký tlak Ronald Araujo, ale v zápase proti Žltej ponorke dostanú prednosť skúsenejší zadáci. Na ľavej strane je zas ťažké si predstaviť, aby Junior Firpo vytlačil zo základu Albu.

Zhodne s predpoveďami, Koeman využije rozostavenie 4-2-3-1 s dvojicou pivotov a v najbližšom zápase sa na poste defenzívneho obrancu predstavia Frenkie de Jong a Sergio Busquets. V najbližšej budúcnosti o svoje miesto v zostave zabojuje Miralem Pjanić, ale aj ten sa musí spoluhráčom vyrovnať jednak z pohľadu kondičnej prípravy, ale aj tej taktickej. Bosniak sa len nedávno pripojil k mužstvu a istý čas potrvá, kým sa zžije s novými spoluhráčmi.

Otázniky visia nad možnými kombináciami v útoku. Sport je názoru, že Koeman počas víkendu pošle na trávnik od úvodných minút štvoricu Antoine Griezmann, Ansu Fati, Philippe Coutinho a Leo Messi. Francúz bude v obrannej fáze hrávať na krídle a v útoku sa bude premiestňovať medzi krajom a stredom ihriska. Fati má hrať na ľavom krídle a Philippe Coutinho ako mediapunta. Messi ako zvyčajne dostane k dispozícii viac slobody pri výstavbe akcií na pravej strane a môže si zbiehať aj do stredu ihriska, no bude mať na starosti aj úlohy falošného útočníka.

Koeman má v útoku ale aj iné možnosti. Na krídlach môžu zahrať Ousmane Dembélé a Francisco Trincão, či dokonca Pedri, hoci 17-ročný mladík pôsobí skôr v strede ihriska. V zálohe na lavičke má tréner k dispozícii hráčov ako Peña, Araujo, Firpo, Aleñá, Puig a De la Fuente. Či sa do nominácie na zápas dostanú Suarez alebo Rafinho, je otázne. Sport píše, že tréner chce novú sezónu začať víťazstvom. Preto vsadí skôr na skúsenejších hráčov a na testovanie príde čas neskôr.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

9 komentáre
2020-09-22 20:39:37
Koeman OUT. Nech si ju nechá a vypadne. Na toto sa určite pozerať nebudem. Stačilo.
2020-09-22 20:42:56
Koeman je klaun lepši ako trener určite