Ansu Fati sa po podpise príslušných dokumentov oficiálne stal členom kádra prvého tímu. Katalánsky klub zároveň informoval, že mladý krídelník bude nosiť dres s číslom 22.

Fati strávil v prvom tíme už uplynulý ročník, keď odohral 33 zápasov, ale z formálneho hľadiska nebol členom mužstva. Až včera podpísal kartu federácie a oficiálne sa stal členom prvého tímu FC Barcelona. V súlade s podmienkami v zmluve, 17-ročný mladík má v súčasnosti platnú odstupnú klauzulu už vo výške 400 miliónov eur, namiesto doterajších 170 miliónov.

Mladík zároveň získal aj nové číslo. Od budúcej sezóny bude nosiť číslo 22, ktoré zdedí po Arturovi Vidalovi, ktorý prestúpil do Interu. Toto číslo v minulosti obliekali hráči ako napríklad Frank de Boer, Luis García, Javier Saviola, Éric Abidal či Dani Alves. Fatiho zmluva bude v každom prípade platná stále do roku 2022.

Madridský denník Marca k téme dodal, že Barcelona nemôže jednostranne aktivovať možnosť predĺženia spolupráce do roku 2024. Zmluva sa totiž podpisovala v čase, keď Ansu Fati mal len 17 rokov a hráči v tak mladom veku nemôžu podpísať zmluvy na tak dlhé obdobie. Katalánci musia kvôli tomu vyrokovať nové podmienky zmluvy s Fatiho otcom a Jorgem Mendesom, agentom hráča.

Ansu Fati prijal správy s nadšením. Na Twitteri napísal: "Som veľmi šťastný, že som hráčom prvého tímu. Nech zažijem množstvo dobrých chvíľ s 22! Força Barça!"

zdroj: fcbarcelona.com marca.com
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-09-24 07:29:59
Doufal jsem že dostane číslo 9,ale zas začly vysakovat na povrch novinky ohledně Depaye,tak ho asi šetří pro něj
2020-09-24 07:40:55
Ja som nazoru,ze utok nam netreba posilnit vobec...radsej namiesto Depaya Garciu a Desta.Tam nas tlaci topanka a zatial ziadna zmena v obrane...?