FC Barcelona zarobí na predaji Nélsona Semeda slušnú sumu, ak vezmeme do úvahy ostatné predaje počas tohto prestupového obdobia. Médiá informujú, že Barcelona bude chcieť za tieto peniaze posilniť káder, ako Goal.com informuje, že Katalánci budú môcť použiť na nákupy len časť tejto mzdy.

Semedo odchádza do Wolverhamptonu za 30 miliónov eur + 10 miliónov eur na bonusoch. Hovorí sa o tom, že veľmi blízko k príchodu do Barcelony je Sergiño Dest z Ajaxu, ktorý bude stáť 20 miliónov eur + 5 miliónov eur na bonusoch. Goal.com v každom prípade píše, že Barcelona kvôli výpadku príjmov kvôli pandémii koronavírusu prekročila platový strop, podobne ako 34 z 42. klubov Primera a Segunda División. Klub, ktorý poruší finančné pravidlá v Španielsku, môže investovať do nových posíl len 1/4 z príjmov, ktoré zarobí na predaji hráčov.

To znamená, že Barcelona môže z predaja Semeda použiť na nákup nových hráčov len 7,5 milióna eur. K tomu je však potrebné prirátať až plat hráča. V prípade predaja Semeda Katalánci ušetria 4 milióny eur netto výdavkov na mzdu. V prípade Rakitića išlo o 8 miliónov eur, podobne ako v prípade Vidala a čo sa týka Suareza, Barcelona ušetrí až 14 miliónov eur v čistom. Predaj týchto hráčov tak veľmi pomohol v znížení celkového objemu výdavkov na mzdy hráčov. Je však vidieť, akým ťažkostiam čelí katalánsky klub na prestupovom trhu. V najbližších dňoch v každom prípade môžeme čakať ďalšie kroky Blaugranas na prestupovom trhu.

zdroj: goal.com
foto: facebook

Diskusia

5 komentáre
2020-09-24 16:31:15
Nikto nepride, Barto si zachranuje svoju skorumpovanu prdel, pre kvalitu tohto klubu uz neminie ani euro.
2020-09-24 16:35:26
Budeme rádi, když přijde Dest na tož Depay a další. :-/