Prvé týždne Pedriho v Barcelone prebiehajú nad očakávania. Mladík koncom júla v jednom z rozhovorov priznal, že by bol rád, ak by sa mu podarilo počas predsezóny zaujať trénera natoľko, aby mohol zostať v kádri prvého tímu. Dnes už vieme, že sa mu to splnilo, nakoľko získal číslo 16.

Katalánsky denník Sport píše, že mladý stredopoliar vykročil správnou nohou nielen na trávnik, ale aj do šatne. Ronald Koeman je ohromený odvahou 17-ročného futbalistu a práve Holanďan ako prvý vylúčil možnosť hosťovania v prípade Pedriho. Povedal mu, že mu dôveruje, ale hráč musí pamätať na to, že v Barcelone je tvrdá konkurencia a musí byť trpezlivý. Zotrvanie Pedriho v tíme je veľmi dobrou správou z pohľadu omladenia kádra Blaugranas, ktoré bolo sľubované po prehre s Bayernom. Koeman má okrem Pedriho k dispozícii aj Ansu Fatiho, Trincãa, Puiga či Aleñu, hoci poslední dvaja menovaní možno neodohrajú priveľa minút.

Koeman po príchode do klubu požiadal vedenie o to, aby dostal istý čas v prípade rozhodnutia, čo s Pedriho budúcnosťou. Neskôr sa objavil zmätok týkajúci sa Messiho snahy odísť z klubu, čo klub ochromilo. Na Pedriho výkony na tréningoch to v každom prípade nemalo žiadny vplyv a naďalej trénoval naplno. Spoluhráči v šatni ho výborne prijali a uťahujú si z neho, že má len 17 rokov. Pritom hrá výborne. Na trávniku sa skvele pohybuje a spolupracuje. Niektorí porovnávajú jeho štýl k Andrésovi Iniestovi. Záložník si vie poradiť na malom priestore, čím ohromil trénera. Môže hrať ako mediapunta či ako falošná deviatka. V zápase proti Girone mal v dvoch prípadoch veľmi blízko k streleniu gólu.

Zápas proti Elche zas naznačil ako môže vyzerať najbližšia budúcnosť Pedriho v Barcelone. Na trávniku sa totiž objavil v koncovke zápasu. V tejto sezóne bude hrávať skôr ako náhradník, pretože v La Lige je umožnených až 5 striedaní v jednom zápase, vďaka čomu môže Pedri získavať minúty a skúsenosti. Španiel stojí nohami pevne na zemi a vie, že musí tvrdo pracovať, aby sa neustále zlepšoval. Pozitívne hodnotí fakt, že klub a tréner v neho veria. Sám musí urobiť maximum, keď dostane príležitosť. Či bude hrať 30 minút, alebo len 2.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
kluc Premium
2020-09-26 19:10:44
Ja verím že budúci rok odíde Busquets a zázrakom Pjanic a do hry sa dostane aj Puig už naozaj na stalo...tento rok je preňho lepšie keď bude hrať striedavo za B a A...
2020-09-26 19:22:49
Rad by som vedel, co si o tom vsetkom mysli Puig.....