Madridský denník AS upriamuje pozornosť na skutočnosť, že nový systém hry Ronalda Koemana má za cieľ dosiahnuť, aby Barcelona už nebola taká závislá na Messim. Časť zodpovednosti majú na seba prevziať hráči ako Philippe Coutinho a Ansu Fati.

Messi v prvých 20. minútach zápasu proti Villarrealu zaznamenal len 6 dotykov s loptou. AS poukazuje na to, že Koeman má v úmysle zaviesť zmeny v hernom systéme mužstva, aby ho vytrhol z Messidependencie a zároveň odbremenil Argentínca. Kapitán Barcelony v celom zápase zaznamenal len 54 dotykov s loptou, Coutinho 44 a Ansu Fati 34. Stojí za zmienku, že Brazílčan a mladý reprezentant Španielska odohrali o 20 minút menej ako Messi.

Coutinho plní v Barcelone pod Koemanom oveľa dôležitejšiu úlohu ako tomu bolo predtým. Pri akcii pred gólom na 2:0 nehľadal kapitána mužstva, ale priamo prihral Ansu Fatimu, ktorý strelil gól. Aj 17-ročný krídelník sa snažil rozhodovať sám a nepokúšal sa neustále hľadať Messiho. Niečo podobné sme videli aj pri prvom góle Blaugranas, kedy Jordi Alba - dvorný nahrávač Lea Messiho - tentokrát volil spätnú prihrávku na Fatiho.

Zmenil sa aj priestor, v ktorom sa Messi najčastejšie pohyboval na ihrisku. V uplynulej sezóne sa musel sťahovať čoraz hlbšie. Počas éry Ernesta Valverdeho táto taktika fungovala dobre, ale kapitán sa nachádzal čoraz ďalej od bránky súpera a zároveň bol pre súpera oveľa predvídateľnejší. Vo včerajšom zápase sme ho v každom prípade videli oveľa častejšie v okolí pokutového územia súpera a na trávniku sa pohyboval na základe pokynov trénera.

Holandský tréner po zápase s Villarrealom potvrdil, že Barcelona môže do konca prestupového obdobia kúpiť ešte jedného útočníka, ale na pozícii falošnej deviatky bude hrávať Messi. Ak nový hrotový útočník skutočne posilní mužstvo, vtedy bude poškodený Griezmann, pretože Argentínčan by prevzal jeho miesto. Zdá sa, že Coutinho je v novom mužstve kľúčovým hráčom a preto je jeho pozícia istá. Je zrejmé, že Koeman hľadá spôsob ako ukončiť dlhoročnú závislosť Barcelony na Leovi Messim.

zdroj: as.com
foto: facebook

Diskusia

9 komentáre
2020-09-28 19:52:35
Díky bohu za to!! Jsem za to strasne rad. Alba nahrává k někomu jinému z kraje.

A hlavně nám to muže pomoct a messimu taky nemuseli by ho hlídat dopředu v 5ti.
2020-09-28 19:58:14
Keď ho budú strážiť 5 hráči tak budú mať viac miesta ostatný!!