Druhý zápas sezóny, tentokrát na ihrisku súpera, v otrasnom počasí, o jedného hráča menej v druhej polke, na zakliatom Balaídos a predsa zisk troch bodov, výhra 3:0 a skvelý výkon. Hra Blaugranas opäť bavila. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo tentokrát zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Neto - 7,2

Brazílčan vychytal ďalšie čisté konto, čo mu slúži ku cti. Zatiaľ je dôstojnou náhradou za Marc-André ter Stegena. Vo včerajšom zápase si zachoval chladnú hlavu a ukázal aj dobrú distribúciu lopty.

Sergi Roberto - 7,6

Chýbala mu kvalita, keď sa vydal do ofenzívy a to navzdory tomu, že zaklincoval tretí gól svojho mužstva. V druhom polčase však predviedol famózny blok, ktorým zabránil istému gólu v sieti Neta.

Piqué - 7

Videl červenú kartu len minúty pred tou Lengletovou, ale v jeho prípade mu krk zachránil VAR, ktorý poukázal na to, že Denis Suarez stál v ofsajde. Po tomto však naďalej viedol defenzívu mužstva.

Lenglet - 5,3

Na prvý pohľad nešťastné vylúčenie, ale v skutočnosti skôr hlúpe, keď sa púšťate do takéhoto súboja s rukami a máte žltú kartu už na konte. Potom tu existuje riziko predčasnej sprchy a tak to aj bolo.

Alba - 6,5

V tomto zápase nebol tak viditeľný ako v úvodnom stretnutí s Villarrealom, ale na svojej ľavej strane bol pre mužstvo vždy užitočný.

Busquets - 6,7

Oproti zápasu s Villarrealom zahral lepšie, ale je nad slnko jasnejšie, že už nemá garantované miesto v základe. Musí makať a ukázal to aj včera, keď práve Busquets sa stal hráčom, ktorý v zápase prebehol najdlhšiu vzdialenosť...

De Jong - 7,3

V strede poľa sa na svojej prirodzenej pozícii cíti pohodlne a rád vyváža loptu dopredu. Vyprodukoval jeden veľmi dobrý center na Griezmanna.

Griezmann - 5,8

Koeman ho stiahol kvôli Lengletovi, ale mužstvo si jeho odchod nejako nevšimlo. Opäť nehral najlepšie - jediné, čo predviedol, bolo pokazenie šance po skvelej lopte od De Jonga.

Coutinho - 7,8

Po príchode na Camp Nou žiari. Druhú šancu využíva naplno. Keď Barca hrala v desiatich, Brazílčan zaradil ešte vyšší prevodový stupeň. Výborne spolupracoval s Fatim a Messim a len trošku šťastia chýbalo, aby si pripísal gól, keď nastrelil žrď.

Fati - 8

Tretí gól v druhom zápase sezóny len potvrdil, že tento 17-ročný mladík je ozajstnou senzáciou. Gólové zakončenie bolo navyše brilantné. Má čuch na góly.

Messi - 7,6

Neskóroval, ale v druhom polčase si zápas skutočne odmakal, sťahoval sa pomáhať v obrane, bojoval o každú loptu a jeho akcia viedla k vlastnému gólu súpera. Strelil aj gól, ale ten bol anulovaný kvôli milimetrovému ofsajdu. Dobrou správou je aj to, že jeho spolupráca s Fatim sa zlepšuje zo zápasu na zápas.

Náhradníci

45' Araujo - 6,8

Naskočil za vylúčeného Lengleta a neurobil jedinú chybičku.

72' Pedri - 6,6

Nemal dostatok času, aby predviedol niečo zo svojho herného umenia.

72' Trincão - 6,5

Taktiež prišiel na koniec zápasu, kde predviedol svoj talent.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook

Diskusia

12 komentáre
2020-10-02 11:01:07
ta lopta od De Jonga na Griezmana v takomto počasí s vonkajším falšom s odskokom meter od hráča je odsudena na neúspech už pri nahrávani, každopadne francúzov výkon na zamyslenie..Trincao moc toho až tak nepredviedol ako sa píše v hodnotení
2020-10-02 11:11:44
Alba zahral určite lepšie ako Roberto.