FC Barcelona odohrala s nepríjemnou Sevillou vyrovnaný zápas, ktorý sa nakoniec skončil deľbou bodov po remíze 1:1. Čo nám ukázal tento zápas s prvým silným súperom v prebiehajúcom ročníku?

Najlepšie: Koeman sa drží svojej stratégie

Barcelona dnes nedokázala dominovať nad súperom tak ako tomu bolo v prvých dvoch kolách. Napriek tomu, že sa hralo na Camp Nou, zápas bol veľmi vyrovnaný a Sevilla počas dlhších pasáži zápasu dokázala držať loptu vo svojej moci a vytvárala si situácie. Ronald Koeman však v druhom polčase poslal na trávnik ako Pedriho, tak aj Trincãa a Pjanića, čím potvrdil, že verí svojmu plánu a nemá v úmysle odkloniť sa zo svojej zvolenej cesty. Táto vytrvalosť a dôslednosť môže v budúcnosti priniesť vynikajúce výsledky.

Najhoršie: Chýbajúca kontrola a detaily

Hre Barcelony dnes chýbala sviežosť a šmrnc, akcie často končili na nepresných prihrávkach. Problém s presnosťou prihrávok mal predovšetkým De Jong, ktorý v predchádzajúci dvoch zápasoch taktiež rozohral 90 minút. Istým vysvetlením jeho slabšieho výkonu môže byť únava z tvrdého tréningu. Barcelona si aj vďaka tomu nevytvorila priveľa príležitostí a koncovka stretnutia ukázala, že mužstvo jednoducho potrebuje skutočného hrotového útočníka. O nedostatočnej hĺbke kádra svedčí aj to, že zraneného Albu musel na ľavej strane nahradiť Dest, ktorý sa v metropole Katalánska ešte ani neohrial a navyše prišiel na pravú stranu obrany.

zdroj: fcbarca.sk
foto: facebook

Diskusia

15 komentáre
2020-10-05 00:25:55
Toľko nepresných prihrávok som od Barcy velmi dlho nevidel, všetci doradu vkuse nepresnosti niekedy aj ked ich nepressovali a nahrávali len na 3 metre... total nesústredenosť alebo nechápem
2020-10-05 00:51:29
Nejhorší? Jednoznačně celá pravá strana!. Nejhorší? Koemanovo tragické uplně blbé střídání. Tohle bylo nejhorší v tomhle zápasu :). Zápas to nebyl špatný aspon se hrálo nahoru dolu. Sance na obou stranách Sevilla asi o trochu lepší :). Těžší soupeř by nás při tomhle fotbalu opět sfouknul, a trestal by vše :). Ale nebudu soudit po třech zápasech kdy se to celé jede zase od znova :).