Jordi Farré, kandidát na prezidenta a iniciátor hlasovania na vyslovenie nedôvery súčasnému vedeniu FC Barcelona, poskytol rozhovor pre médiá potom, čo bolo oficiálne potvrdené, že sa vyzbieral dostatočný počet podpisov na to, aby sa referendum uskutočnilo.

Potvrdené podpisy

"Len teraz som dostal informáciu, že právoplatných je 16 520 podpisov, čiže sa nám podarilo vyzbierať dostatočný počet podpisov na uskutočnenie referenda. Dovedna budeme mať približne 20 000 podpisov, pretože percento zamietnutých podpisov nie je veľké, približne 4,5%."

Odstúpenie vedenia

"Sme šťastní, očakávame, že Bartomeu odstúpi a nebudeme musieť hlasovať. Mal by to urobiť. Nemalo by žiaden zmysel zvolávať 20 000 socios, aby prišli a povedali mu, že musí odísť."

Voľby

"Referendum je pre klub dosť nevýhodné a nákladné. Radšej by som peniaze ušetril a usporiadal hneď voľby. Nech zvíťazí projekt, aby sme mohli napraviť a zjednotiť barcelonismo."

Čas na rozhodnutia

"Podstatné je, aby toto vedenie už odišlo. Neviem, prečo by Bartomeu riskovať a stať sa prvým prezidentom v histórii, ktorý príde o svoj post v dôsledku vyslovenia nedôvery. Nech jednoducho rezignuje už teraz."

Odloženie referenda

"Je potrebné vypracovať protokol prispôsobený súčasným podmienkam. Nedávno sa konali voľby v Galícii a Baskicku. Ak sa nepodarí zorganizovať hlasovanie u nás, vôbec to nebude dávať zmysel. Navrhujeme, aby v každej provincii boli štyri komisie."

Úspech

"Od samotného začiatku sme vedeli, že sa nám to podarí. Logistický systém bol veľmi efektívny a dobre zorganizovaný. Dokonca aj teraz nám chodia ďalšie podpisy."

Kandidáti

"Všetci sa veľmi angažovali v tejto iniciatíve. Boli sme traja, ale mali sme jeden cieľ."

Referendum

"Prebehne v čase El Clásica. Bude to oslava demokracie."

zdroj: marca.com
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
2020-10-08 08:07:41
Ten tak lehce se neodstoupi a nevzdá.
2020-10-08 08:08:17
Myslím, si, že určite neodstúpi a bude sa tam držať čo najdlhšie...