V poslednom zápase pred reprezentačnou prestávkou sa zranil Jordi Alba a Ronald Koeman zostal bez ľavého obrancu. Jeho miesto zaujal Sergiño Dest, ktorý vie zahrať aj na tomto poste, hoci za bežných okolností je pravým bekom. Ako informuje madridský denník AS, podobné to bude aj v zápase s Getafe, pretože Junior Firpo a Alba budú stále zranení.

Včerajší deň bol dôležitý. Existovala určitá šanca, že Firpo, ktorého trápi zranenie približne 2 týždne, sa stihne dať zdravotne do poriadku a Koeman ho bude môcť poslať do zápasu s Getafe. Návrat Albu sa na druhej strane očakáva na El Clásico a to je aj prioritou pre klub. To znamená, že Sergiño Dest má veľkú šancu zahrať si v najbližšom ligovom zápase Barcelony už od úvodného hvizdu. Hráč sa k Barcelone pripojil len prednedávnom, ale Koeman je presvedčený, že si poradí. Nie je vylúčené, že debut si pripíše aj v Lige Majstrov.

Na včerajšom tréningu sa objavil Matheus Fernandes, ktorý má nejaký ten týždeň svalové problémy. Brazílčan, ktorý nebol doteraz ani len oficiálne predstavený, môže byť povolaný na zápas s Getafe. Tréner totiž nebude môcť počítať so všetkými hráčmi. Až 6 hráčov z kádra prvého tímu odohralo len včera posledné reprezentačné zápasy a klub im povolil pricestovať do Barcelony až v piatok. Samozrejme, že nie je vylúčené, že sa rozhodnú pre skorší návrat, by mohli hrať proti Getafe. V súčasnosti v Ciutat Esportiva trénujú len Gerard Piqué, Carles Aleñá, Sergiño Dest, Neto a Ousmane Dembélé. Zranení sú Ter Stegen, Alba, Firpo a Umtiti.

zdroj: as.com
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-10-15 07:54:27
Predpokladam, ze tam bude "univerzal" Roberto :)
2020-10-15 08:33:02
Lukáš, rovnaký článok už tu je.