Reprezentačná prestávka mala na výkon katalánskeho mužstva veľký vplyv. Očakávali sme, že zápas s Getafe bude veľmi náročný, no Blaugranas vo včerajšom zápase predviedli bezduchý výkon a nakoniec aj tesne prehrali.

Najlepšie: Odvážne ofenzívne striedania

Barcelona sa neukázala v dobrom svetle. Vystreliť počas celého zápasu len raz na bránku súpera je katastrofálna štatistika. O to viac, že defenzíve ladené Getafe si vypracovalo niekoľko sľubných streleckých pozícií. Napriek tomu stojí za pochvalu odvaha, s akou holandský tréner smeroval aspoň za vyrovnaním stavu. V druhom polčase sa na trávniku objavili už len ofenzívne ladení hráči ako Ansu Fati, Coutinho, Trincão, Braithwaite a pred koncom stretnutia aj Riqui Puig.

Najhoršie: Hlavou proti múru

V tomto zápase to Kataláncom nešlo. Vyzeralo to na ukážkový 'deň blbec', kedy pokazili všetko, na čo siahli. Výhovorkou nemôže byť ani výkon hlavného rozhodcu, ktorý bol taktiež na smiech a výhovorkou nemôže byť ani agresívna hra Getafe. Predovšetkým Nyom by v normálnom svete zápas určite nedohral. Barcelona sa však musí pozrieť do svojich radov. Nedokázala sa dostať prebiť cez sformovanú obranu súpera a zahodená vyložená šanca Griezmanna len podčiarkla výkon mužstva. Nepomohol ani Dembélé, ktorý po trávniku behal ako splašená ovca. Samozrejme, stále je čas na zlepšenie, ale s takouto hrou a výkonom nemôžeme pomýšľať na dobré výsledky.

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

Diskusia

8 komentáre
2020-10-18 08:19:57
Nic ve zlem, ale po tak dlouhé pauze by nepředvedl dobrý výkon ani Messi, ten hejt na Dembélého mě přijde přehnanej. On se aspoň snažil "něco" udělat nebyl tam jak duch - Griezmann nebo takový Fati tam zkazil téměř všechno na co sáhl. Jinak, ale téměř všichni hráči na hřišti mě přišli marni včetně Messiho. Kdo se mě líbil, tak byl Neto ...vypadá dost jistě. Dest na to, že je u nás chvíli a hraje LB, tak slušný výkon.
2020-10-18 08:49:48
Za mě je velmi zle, že máme v útoku hráče, kteří dokážou zahrát skoro na všech postech. Koeman o tom stále mluví jako o výhodě, ale já to vidím jinak. V zápase není vůbec jasno, kdo má jakou pozici. Je to kontraproduktivní a mateme tím sebe, než soupeře. Vepředu často nikdo není, každý se tlačí do 2. vlny. Motáka Griezmanna už bych nejradši nikdy neviděl, raději od začátku Braithewaiteho, který se dokázal 2x pěkně uvolnit a hlavně je vepředu pořád komu nahrát. Z Griezmanna už jsem upřímně zoufalý, ten hráč totálně zničil systém a poslední roky Messiho, kterému na hřišti akorát leze do zelí. Zaručeně nejhorší přestup v historii.