Guillermo Amor, riaditeľ FC Barcelona pre inštitucionálne vzťahy, komentoval výsledok zápasu Barcelony s Getafe, v ktorom poukázal aj na úroveň rozhodovania.

Zápas

"Nebol to jednoduchý zápas, hrali sme proti veľmi ťažkému súperovi. Vedeli sme, že Getafe má taký štýl. Hráči tohto klubu veľa behajú, hrajú defenzívne a majú svoje príležitosti. Aj my sme si ich vytvorili, ale keď ich nevyužijete, tak máte problémy. Pokutový kop znamenal zlom, súper získal dodatočnú morálku."

Nevyužité šance

"Barcelona hrá stredom alebo po krídlach v závislosti od dostupných hráčov. Dnes nás vytváranie šancí stálo veľa. Mohli sme získať bod, ale Antoine nevyužil šancu. Najviac zamrzí nedostatok gólov. Niekedy je to otázka správnych rozhodnutí. Antoine mal dnes šancu v prvom polčase."

"Antoine, Leo aj Ansu, každý z ich má svoje príležitosti. Niekedy z toho padne gól, inokedy nie. Je pravda, že Griezmann bol dnes v šanci, ale prestrelil. Taký je futbal, takéto veci sa dejú. Určite bude mať väčšiu túžbu strieľať góly."

Pozícia pre Griezmanna

"Griezmann dnes hral prakticky ako hrotový útočník. Za jeho chrbtom bol Pedri. Máme hráčov, ktorí môžu hrávať na rôznych pozíciách. To je naša výhoda. Vždy sa nájde nejaké miesto, na ktorom sa daný hráč cíti najlepšie, ale rozhoduje tréner a je potrebné hrať tam, kde vám povie."

Rozhodcovia a VAR

"Po záverečnom hvizde neviem, či by sme mali hovoriť o práci arbitrov či o systéme VAR. Zvyčajne rozhoduje rozhodca, ale kľúčový je VAR. Niekedy nie je jasné, komu patrí rozhodnutie. Boli situácie, počas ktorých rozhodca hneď odpísal, pri ďalších konzultoval so systémom a v ďalších sa neudialo nič. Nemôžeme však hľadať výhovorky. Rozhodca aj VAR si odviedli svoju prácu."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

5 komentáre
2020-10-18 11:26:36
Rozhodca aj VAR odviedli svoju prácu v prospech Realu a nie po prvýkrát.Tak skorumpovaná liga to sa len tak nevidí.
2020-10-18 11:50:07
Prečo sa tu diskutuje o VARe? Okrem toho lakťa hráča Getafe Nyoma, čo mohla a mala byť hneď červená, som tam žiadny sporný moment nevidel.
Penalte po neohrabanom zákroku FDJ absolútne v poriadku.
Dúfajme, že proti Ferencvarosu si napravíme chuť ?

To skôr taký zápas Everton - Liverpool priniesol diskusie o VARe. Mäsiari z Evertonu sa opäť vyznamenali. A tie milimetrové ofsajdy sú na smiech.