Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom s Ferencvárosom. Zajtrajší zápas bude pre holandského trénera premiérový v Lige Majstrov.

Aký prístup má mužstvo k zajtrajšej premiére v Lige Majstrov?

"Každý týždeň je veľmi dôležitý. Tento je dôležitejší, než ostatné. Chceme dobre odštartovať našu púť v Lige Majstrov, vyhrať, aby sme boli pokojní. Teraz sa počíta len to, aby sme sa čo najlepšie pripravili na náročný zápas na Camp Nou, víťazstvo je kľúčové."

Ako dôležité je toto víťazstvo v súvislosti so stabilizáciou situácie v klube?

"Byť hráčom či trénerom v Barcelone je vždy spojené s tlakom vyhrávať zápasy. Na to, čo sa deje mimo športového diania v klube, nemám vplyv. Sú aj horšie chvíle, ale pred zajtrajším zápasom sme motivovaní a najlepšie, čo teraz môžeme urobiť, je sústrediť sa len na tento duel."

Čo si myslíš o výkone Dembélého v zápase s Getafe?

"V poslednom čase veľmi dobre pracuje. Je pravda, že v tom zápase stratil trochu viac lôpt, ale má taký štýl, že riskuje. V druhom polčase sa mu v tomto ohľade darilo už lepšie. Snaží sa, aby mohol dostať viac minút."

Ako sa podľa teba darilo Messimu?

"Vie, že môže hrať ešte lepšie, ale je šťastný, chce byť kapitánom mužstva, o tom nemám žiadne pochybnosti. V zápase s Getafe mal smolu, keď trafil žrď. K jeho angažovanosti nemôžem mať žiadne pripomienky, som si istý, že ju ukáže aj v nasledujúcich zápasoch."

Čo prezradíš o prestupe Memphisa Depaya?

"Odohrali sme 4 zápasy a strelil sme v nich 8 gólov. Nevie, či ostatné mužstvá majú také výsledky, nie som znepokojený, pretože v útoku máme dostačujúcu kvalitu."

Si sklamaný z prístupu niektorých hráčov, od ktorých by sa dalo očakávať viac?

"Nie som sklamaný, samozrejme, že isté veci sa dajú vylepšiť. Mrzí ma posledný výsledok, ale vidím, že hráči majú dobrú morálku. Nemôžem byť sklamaný, keď hráči pracujú na maximum možností. Mojou úlohou je zlepšiť, aby všetko fungovalo ešte lepšie."

Čo vám chýbalo v poslednej edícii Ligy Majstrov?

"To neviem, pretože vtedy som nebol v klube. Ak zlyháme v tejto sezóne, potom odpoviem na túto otázku."

Aký význam má výhra v zajtrajšom zápase pred blížiacim sa El Clásicom?

"Výhra v prvom zápase Ligy Majstrov je vždy veľmi dôležitá, najmä ak hráme na domácom štadióne. Všetko ostatné v súčasnosti nie je podstatné, sústredíme sa len na tento zápas."

Môžu Ansu Fati a Pedri zajtra hrať od prvej minúty?

"Je to možné, pretože to nezávisí od veku hráčov. Treba však pamätať na to, že konkurencia je vysoká. Som veľmi spokojný s ich rozvojom, pritrafila sa im nevyrovnanosť formy, ale vo všeobecnosti pracujú veľmi dobre."

Existuje v prípade Griezmanna téma pre psychológa?

"Nie, nezdá sa mi to, on vie, nad čím musí zapracovať, aby sa vrátil do formy."

Patrí Barcelona k favoritom na víťazstvo v Lige Majstrov?

"V Barcelone sa hra preto, aby sa vyhrávali tituly, či už La Liga alebo Liga Majstrov. Nie sme hlavným favoritom, ale môžeme zájsť ďaleko."

Budú si Busquets s De Jongom môcť oddýchnuť?

"V prvom rade si musíme uvedomiť, že to nebude jednoduchý zápas, preto musíme hrať so silnou zostavou. Sobotňajší zápas nás nezaujíma, sústredíme sa na Ligu Majstrov."

Aký zápas zajtra očakávaš?

"Pôjde o náročné stretnutie, pretože teraz už neexistujú ľahkí súperi."

Kto môže byť najnebezpečnejším hráčom Ferencvárosu?

"Nerád hovorím o konkrétnych menách, pretože Ferencváros nám môže ublížiť ako mužstvo, jeho útok je veľmi silný."

Čo sa deje v španielskej lige, kde sa favoritom nedarí úplne dobre?

"Myslím si, že je to zapríčinené pandémiou, pretože tá spôsobila, že sa hrá bez divákov. Je to vidieť aj v iných krajinách. V Anglicku má horšie obdobie Liverpool, v Taliansku zas Juventus, ktorý taktiež nie je lídrom. Koronavírus má vplyv na viaceré aspekty života."

zdroj: as.com marca.com
foto: twitter

Diskusia

11 komentáre
2020-10-19 14:21:16
to nie no
2020-10-19 14:26:59
ta veta že ho nezaujima el clasico a že sa sustredi na ligu majstrov ma trochu zneopokojuje , mal by proti ferensvarošu posetriť