Ronald Koeman sa neodvážil posadiť Lea Messiho na lavičku náhradníkov v zápase s Getafe. Argentínčanovi postupom času chýbala na trávniku energia po vyčerpávajúcej reprezentačnej prestávke. Tréner musí byť s herným časom v prípade kapitána tímu opatrný, aby ten mohol podávať čo najlepšie výkony.

Pred zápasom s Getafe sa viedli diskusie o tom, či Messi začne súboj na lavičke náhradníkov. Počas reprezentačnej prestávky totiž musel vycestovať do Južnej Ameriky na zápasy s Ekvádorom a Bolíviou. Po návrate však proti Getafe strávil na ihrisku 90 minút. Od 24. septembra tohto roku odohral všetky zápasy. Žiadny tréner Barcelony sa neodhodlal k rotácii aj v Messiho prípade.

Argentínec bol na začiatku zápasu proti Getafe veľmi aktívny, nastrelil aj konštrukciu brány po prihrávke od Desta, ale postupom času bolo badať, že hviezda Barcelony stráca na dychu. V koncovke mohol streliť vyrovnávajúci gól, ale predtým bol dlho neviditeľný. Madridský denník AS informuje, že Messi v zápase proti Getafe zaznamenal len 30 presných prihrávok, čiže o 1 viac ako Pedri, ktorý hral o pol hodinu menej.

Koeman doteraz problém prehliadal a tvrdil, že ak Messi nie je zranený, dokáže odohrať aj štyri zápasy za týždeň. Isté veci sa však nedajú ignorovať a každý hráč potrebuje oddych, najmä ak má už 33 rokov. Ak Messi bude aj naďalej hrávať vo všetkých zápasoch, bude nútený dávkovať sily, čo zapríčiní, že jeho účasť na hru bude menšia a to môže narušiť fungovanie celého mužstva. Ak Barcelona hrá maratón zápasov, na Messim je už vidieť jeho vyšší vek. Počas intenzívnej koncovky sezóny 2019/2020 strelil len 3 góly v 13. zápasoch.

Tréner Blaugranas musí vedieť ako Messimu dávkovať minúty, aby mohol z hráča dostať to najlepšie a zároveň neuškodiť tímu. Zdá sa, že zápas s Ferencvárosom môže byť skvelou príležitosťou na to, aby si Messi v najbližšom čase mohol oddýchnuť. Nie je však jasné, ako by to vzal samotný hráč. Na druhej strane je zrejmé, že Katalánci už čoskoro odohrajú náročné zápasy s Realom Madrid a Juventusom, takže Messi musí byť v najlepšej forme. Okrem toho - aby Messi bol kľúčovým hráčom aj v rozhodujúcej fáze sezóny, musí byť počas celého ročníka súčasťou rozumnej rotácie. Bez výnimky.

zdroj: as.com
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
2020-10-20 07:57:24
Messi potrebuje hlavne zmenu pozícii, v ktorej teraz hrá.
kluc Premium
2020-10-20 08:03:43
Presne to som hovoril že bol problém, ale to si musí on uvedomiť aby podával 100%