Katalánci dokázali úspešne vstúpiť do nového ročníka Ligy Majstrov, keď na domácom trávniku porazili výber Ferencvarosu 5:1. Potešilo nás viac vecí, no zápas samozrejme nebol dokonalý.

Najlepšie: Hra na krídlach

Nakoniec sme sa predsa len dočkali hry na krídlach aj od Barcelony. V prvom polčase dobrú prácu odvádzal Ansu Fati, ktorý zaznamenal gól aj asistenciu a po prestávke na jeho výkony nadviazal Ousmane Dembélé. Niekoľko akcií svojským štýlom z pravej strany ihriska predviedol aj Leo Messi. Mladý Pedri po svojom príchode skvele zakončil individuálnu akciu Dembélého, ale to nebolo všetko - výborne pracoval na ľavom krídle ako v obrane, tak aj v útoku. Ronald Koeman má teraz dilemu, čo urobí s Griezmannom v El Clásicu. Stojí za to dať šancu Dembélému či Trincãovi namiesto Francúza, ktorý vo včerajšom zápase nechýbal.

Najhoršie: Hlúpa červená karta

Barcelona v zápase držala bez problémov stav 3:0 a kontrolovala situáciu na ihrisku, keď Piqué nezvládol súboj v pokutovom území, zapríčinil pokutový kop a rozhodca ho poslal predčasne pod sprchy. Môžeme diskutovať o tom, či červená karta mala byť alebo stačila len žltá, ale poukázať je potrebné na naivitu tak skúseného obrancu, ktorý sa dopustil takéto faulu za rozhodnutého stavu. Výsledkom je, že Barcelona jeden gól inkasovala tak či tak, no Piqué nebude môcť nastúpiť v nasledujúcom zápase s Juventusom na výjazde. Zostáva veriť, že Lenglet s Araujom budú zdravotne v poriadku...

zdroj: forcabarca.sk
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2020-10-21 08:44:38
Jsem rád, že máme tak galantní stopery, kteří rádi nechají vyniknout mladého Arauja :D, jen tak dál a jednoho z nich už za chvíli posadí. Piqué i Lenglet nemají rychlý start na míč a balóny za obranu jim dělají problém. Vždy by se měli stopeři doplňovat, rychlost a síla VS klid na míči a rozehrávka, to je pro mě v současnosti Araujo s Lengletem. Se vší úctou, Piquému už ujel vlak a schyluje se k faulům a diskuzím se sudím.

A opět si neodpustím poznámku ohledně Griezmanna. Myslím, že má Koeman příjemné starosti, Trincao i Dembélé byli oba za mě velmi dobří a takový zápas na nabrání sebevědomí potřebovali. Dest a Trincao/Dembélé je třeba vídat častěji. Všichni víme, jak to asi na El Clásico se sestavou dopadne, ale po včerejšku je víc, než jasné, že Griezmann začíná být opravdu velký problém. Jeho upřímně není vůbec potřeba, nepřináší vůbec nic. Tolik útoků, co šlo včera z pravé strany, nešlo za celou dosavadní sezónu.
2020-10-21 09:12:27
Faul mal byt odpiskany uz 10metrov pred 16tkou, uz tam doslo k obojstrannemu tahaniu,to bola reakcia Piqeho na rozhodcu preco odpiskal faul az v pok. uzemi a ked porovnavas Piqeho s Lengletom,by som povedal, ze Lengl-do toho vlaku este nenastupil a ani uz nenastupi, lebo mu uz usiel.