FC Barcelona potešila svojich fanúšikov úspešným vstupom do novej sezóny Ligy Majstrov. Pekné víťazstvo 5:1 nad Ferencvarosom prinieslo dobrý herný výkon najmä zo strany mladých pušiek, čo skutočne poteší. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo tentokrát zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Neto - 6,2

Nemal veľa práce. Inkasoval síce z pokutového kopu a hráči súpera raz nastrelili konštrukciu brány, no Ferencvaros sa k bránke Brazílčana nedokázal dostať na dlhšie.

Sergi Roberto - 7

Ťažil z toho, že pred sebou mal konečne riadneho krídelníka. Tréner ho neskôr stiahol z trávnika kvôli menšiemu zdravotnému problému. Zostáva veriť, že na zápas s Realom bude fit.

Gerard Piqué - 5,8

Nemusel takto faulovať. Bol vylúčený, zapríčinil pokutový kop za rozhodnutého stavu a teraz bude chýbať na Juventus. Až do tohto momentu si však počínal celkom dobre.

Clement Lenglet - 6,6

Mal veľké problémy s rýchlosťou Nguena, no po vylúčení Piquého sa spamätal a odohral veľmi dobrých 20 minút.

Sergiño Dest - 6,5

Zdá sa, že mladík sa udomácnil v mužstve už počas tak krátkeho obdobia na Camp Nou. Jednu hodinu zahral ako ľavý bek a zvyšných 30 minút na pravej strane. Bez problémov.

Miralem Pjanić - 6,4

Minúty pre Bosniaka boli dôležitejšie, než jeho výkon v zápase. Odohral takmer celý duel, no musí pridať.

Frenkie de Jong - 7,6

Tentokrát lepší výkon od mladíka v porovnaní s poslednými zápasmi. Výborne prihral Fatimu na gól a kontroloval dianie v strede poľa.

Trincão -  7,1

Trochu mu trvalo, kým sa dostal do zápasu, ale neskôr ukázal množstvo driblingu a techniky. Na pravej strane bol skutočne nebezpečný a to sme zo strany Barcelony na pravom krídle v tejto sezóne nevideli.

Coutinho - 6,9

Strelil pekný gól a bol výrazne zapojený do hry, no ak už mal loptu na kopačke, miesto toho, aby volil jednoduché riešenie, zvyčajne sa zamotal.

Ansu Fati - 8,1

Stále neplnoletý krídelník sa stal najmladším hráčom v histórii Ligy majstrov, ktorý strelil 2 góly pred dovŕšením 18. roku života. Neskôr ku gólu pridal aj veľmi pohľadnú asistenciu na presný zásah Coutinha.

Lionel Messi - 9,3

Keď sa rozbehol, bol nezastaviteľný. Získal penaltu, keď driblingom prešiel cez troch hráčov súpera. Strelil gól už v 16. edíciách Ligy majstrov po sebe. Neskôr Barcelona zaradila nižší prevodový stupeň, no Messi bol pri všetkom nebezpečnom.

Náhradníci

62' Junior Firpo - 6,3

Odohral prvý minúty v tejto sezóne. Vrátil sa po zranení hamstringu.

63' Pedri - 7,2

Nezabudnuteľná noc pre ďalšieho len 17-ročného mladíka v drese Blaugranas. Pri debute v Lige majstrov sa mu podarilo streliť gól a predviedol výborný výkon.

63' Dembélé - 7,7

Francúzovi zápas vyšiel na výbornú. Skvelou individuálnou akciou vytvoril gól pre Pedriho a neskôr po Messiho prihrávke sa sám zapísal na streleckú listinu.

70' Araujo - 6,3

Do zápasu zasiahol vynútene po vylúčení Piquého, ale počínal si isto.

76' Busquets - 6,4

Nahradil unaveného Pjanića.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

7 komentáre
2020-10-21 11:03:31
nechce sa mi guugliť..neobehol pedri Fatiho ako najmladší strelec LM?
2020-10-21 11:37:13
DeJong nahral i proti Getafe Fatimu na gol, ale bol hodnoteny katastrofalne, lebo to bol malinky ofsajd.