Brazílčan sa vôbec nenachádza v plánoch Ronalda Koemana a doteraz nebol povolaný na žiaden zápas prvého tímu.

Ronald Koeman už počas prvých piatich oficiálnych zápasov v Barcelone ukázal, kto má v kádri aké miesto. Holandský tréner postupne odhaľuje svoje úmysly a to sa týka aj Matheusa Fernandesa, ktorý zatiaľ nebol povolaný ani na jeden zápas, hoci v kádri prvého tímu má svoje číslo.

Brazílsky stredopoliar nedostal od trénera absolútne žiadnu šancu ani v predsezóne. Koeman mu dal jasno najavo jeho pozíciu v tíme, keď ho nepovolal ani na priateľské zápasy a dal prednosť napríklad Konradovi de la Fuentemu z rezervy. Vedenie klubu sa počas letného prestupového obdobia snažilo poslať Fernandesa na hosťovanie, ale nepodarilo sa mu nájsť klub. Nakoniec zostal a na poslednú chvíľu bol zaregistrovaný ako hráč v kádri prvého tímu.

Matheus mal medzičasom problémy so svalovým zranením, ale zotavil sa a vrátil sa k tréningu. Stále sa v každom prípade nenachádza v plánoch trénera. Nedostal sa do nominácie ani na zápas proti Ferencvarosu, hoci miesto v 23-člennej nominácii sa našlo aj pre Minguezu z Barcelony B.

Bez prezentácie

Barcelona kúpila Fernandesa ešte v januári z Palmeirasu, kde odohral 11 zápasov. Predtým, v Botafogo, odohral 76 zápasov. Klub za hráča zaplatil 7 miliónov eur + 3 milióny eur na bonusoch. Zmluvu podpísal do roku 2025 a odstupnú klauzulu má vo výške až 300 miliónov eur.

Druhú polovicu uplynulej sezóny mal stráviť na hosťovaní v Reale Valladolid, kde sa mal adaptovať na európsky futbal, ale odohral len 3 zápasy, nakoľko sezónu prerušila pandémia koronavírusu. Dovedna strávil na ihrisku 166 minút. Neskôr sa vrátil do Barcelony, kde ho klub ani len oficiálne nepredstavil. V súčasnosti trénuje pod Koemanom a dúfa, že tréner zmení názor.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-10-23 09:56:18
Další Bartova pračka peněz...tolik co nás stál tenhle týpek jsme nedostali za Suareze, Rakitiče a Vidala dohromady...totální výsměch
2020-10-23 14:55:31
Ked uz ho kupili tak by som ho aspon chcel vidiet hrat